Ναυαγεί, αν δεν έχει πιάσει πάτο ήδη, το σενάριο για πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο συναίνεσης. Ηταν μια ιδέα που διόλου τυχαία είχε εκφράσει δημόσια, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο facebook, ο διαμεσολαβητής των FIFA/UEFA Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Το status update του είχε σηκώσει σκόνη, μολονότι ο πρόεδρος της κυπριακής Ομοσπονδίας προσπαθούσε –μάταια -να υποβαθμίσει το θέμα επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι επρόκειτο για μια προσωπική άποψη την οποία απλώς «είπα μεγαλόφωνα».

Οπως είχε αποκαλύψει η στήλη την περασμένη εβδομάδα, οι σκέψεις του Κουτσοκούμνη θα μπορούσαν να βρουν πεδίο συζήτησης και να γίνουν αντικείμενο διαβουλεύσεων αν το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωνε τις έξι ΕΠΣ που είχαν προσφύγει κατά της απόφασης της ΕΠΟ για εκλογές στις 26/10 και εφόσον οι δύο πλευρές δέχονταν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναλάμβανε την ευθύνη διοίκησης σε μια μεταβατική περίοδο.

Ούτε το πρώτο συνέβη ούτε το δεύτερο φαίνεται πως μπορεί να συμβεί. Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και πάμε για εκλογές στις 26/10 στα Χανιά, αν και θα έχουμε νέο σημείο τριβής τη λήξη της θητείας του ΔΣ στις 5/10 και το κατά πόσο θα μπορεί η ΕΠΟ να πάει στις εκλογές με το νυν Διοικητικό Συμβούλιο. Ωστόσο η σφυγμομέτρηση και οι διαβουλεύσεις που έγιναν, έδειχναν πως δεν μπορούσε η αντιπροσωπεία των διεθνών συνομοσπονδιών να εξασφαλίσει την απαραίτητη συναίνεση.

Το σχέδιο ήθελε Ζαγοράκη

Οι πληροφορίες της στήλης λένε πως είχε καταρτιστεί μια λίστα με υποψηφίους για τη θέση του προέδρου κοινής αποδοχής. Πρώτος επιλαχών ήταν πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και δεν ήταν ο Κώστας Κατσουράνης, όπως φημολογούνταν. Ο βασικός υποψήφιος ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, που έχει ανάλογη εμπειρία. Πλέον όμως δεν υπάρχει περίπτωση να συζητηθεί μια τέτοια λύση, εκτός αν δημιουργηθούν οι συνθήκες μετά τις 5 Οκτωβρίου.

«Θα βγάλω την Αστυνομία»

Πάγωσε χθες η αίθουσα του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων που φιλοξένησε ημερίδα ενημέρωσης για την ηλεκτρονική εποπτεία των γηπέδων, την εφαρμογή του ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτήριο και της κάρτας φιλάθλου, όταν μίλησε ο Σταύρος Κοντονής. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι Λιγκών των επαγγελματικών πρωταθλημάτων όπως και παράγοντες ΠΑΕ και ΚΑΕ, που έμειναν αποσβολωμένοι όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε το σχέδιό του για την Αστυνομία. «Θα βγάλω την Αστυνομία από τα γήπεδα» είπε ο Σταύρος Κοντονής και αντιλαμβανόμενος την αμηχανία των παρευρισκομένων, τους προκάλεσε λέγοντας: «Εσείς οφείλετε να έχετε την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στα γήπεδά σας. Εσείς πρέπει να ελέγχετε τους οπαδούς και να αποτρέπετε επεισόδια. Εξάλλου, εσείς δεν λέτε πως η Αστυνομία προκαλεί; Εσείς δεν ισχυρίζεστε ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά της; Θα είναι εκτός γηπέδου και θα πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, που χθες μόνο ως δήλωση στήριξης μπορεί να εκλάβει τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Παράγκα και Siemens μαζί!

«Τολμάτε εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα. Τα κόμματα της Siemens του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων. Τολμάτε εσείς να κουνάτε δάχτυλο» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες! Πρωτοφανής τοποθέτηση από Πρωθυπουργό που βάζει την κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δίπλα σε σκάνδαλα που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Βελιγράδι και Μόσχα

Απόλυτη επιβεβαίωση του «Shot» για την πόλη που θα φιλοξενήσει το επόμενο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Ο Τζόρντι Μπερτομέου ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη και σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ανακοίνωσε ότι ο επόμενος πρωταθλητής θα αναδειχθεί στην Πόλη. Επόμενος προορισμός του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας, το Βελιγράδι. Ο Μπερτομέου θα ανακοινώσει εκεί ότι η πρωτεύουσα της Σερβίας θα φιλοξενήσει στην αγαπημένη μας, από το 2005, Μπεογκράτσκα Αρένα το φάιναλ φορ του 2018.

Ο Ισπανός θα ανακοινώσει άμεσα και την πόλη στην οποία θα γίνει το φάιναλ φορ του 2019. Μετά το Βελιγράδι λοιπόν θα πάει στη Μόσχα, όπου θα ανακοινώσει πως ο πρωταθλητής του 2019 θα αναδειχθεί στο μεγάλο γήπεδο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Εκλεκτός

Ο Βασιλακόπουλος συνηθίζει να μιλάει με χρησμούς. Αρέσκεται να δίνει διφορούμενες απαντήσεις. «Με τον προπονητή μπορεί να έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν» είπε δημιουργώντας, κατά την προσφιλή του συνήθεια, σενάρια με πρώτο και καλύτερο εκείνο με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Γιαννάκη.Η στήλη εκτιμά πως ο Βασιλακόπουλος άλλον εννοούσε. Κι αν είναι σωστές οι πληροφορίες, αναφερόταν στον Δημήτρη Πρίφτη.

Κουίζ

Δεν είναι μόνο οι εκλογές της ΕΠΟ που χωρίζουν το «εκλογικό σώμα» σε δύο στρατόπεδα. Υπάρχουν και άλλες εκλογές που προκαλούν μεγάλη αντιπαλότητα και κτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Ομως επειδή είναι κυριλέ η κατάσταση, δεν έχουν εμφανιστεί μπραβιλίκια και εκβιασμοί. Υπάρχει όμως ένα κοινό. Και στις δύο περιπτώσεις το ένα στρατόπεδο έχει την «υποστήριξη» ενός ανθρώπου. Ποιος είναι και ποια η εκλογική αναμέτρηση;