Μπορεί η κοινωνική κατακραυγή για τα έργα και τις ημέρες της εθνολαϊκιστικής κυβέρνησης να έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η απώλεια της λαϊκής νομιμοποίησης να προκαλεί τρόμο στο Μαξίμου, αλλά αυτοί παριστάνουν τους αδιάφορους. Δεν υπάρχει πεδίο πολιτικής όπου να μην έχει διαψευσθεί και η ελάχιστη υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ισοπέδωση παρουσιάζεται ως δήθεν αντίβαρο στα μέτρα καταστροφής. Αυτή την εβδομάδα σχεδόν ολοκληρώθηκαν τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης με την εξευτελιστική υπαγωγή των βασικών ΔΕΚΟ στο διαβόητο Υπερταμείο της υποτέλειας, αλλά δεν άνοιξε μύτη. Λίγα χρόνια πριν θα έτριζαν τα πεζοδρόμια, όμως τώρα απλώς κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Η εικόνα υποταγής των βουλευτών της πλειοψηφίας δεν έχει προηγούμενο στα χρόνια της κρίσης αλλά και διαχρονικά. Καταπίνουν αμάσητα τα πάντα και δεν δείχνουν ίχνος ντροπής για όσα έλεγαν μέχρι πρόσφατα. Οι πιο θρασείς εξ αυτών γίνονται καταγέλαστοι όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ψήφο τους με διάφορες μπαρούφες, του τύπου γίνεται αξιοποίηση και όχι ιδιωτικοποίηση και άλλα θλιβερά παρόμοια. Αλλωστε ο αρμόδιος υπουργός που εισηγήθηκε τα μέτρα έφθασε στο σημείο παρωδίας ισχυριζόμενος στη Βουλή ότι όσο είναι αυτός στη θέση του δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Τέτοιο θράσος, τέτοια κατάντια για να τραφεί το εσωκομματικό ακροατήριο που επιλέγει να πιστεύει στα παραμύθια κόντρα στην πραγματικότητα. Είναι να απορεί κανείς πάντως με τη σιγή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλα είναι ευεξήγητα καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών ζουν τώρα όπως δεν είχαν ποτέ τους φανταστεί.

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και είχαν σηκώσει παντιέρες εναντίον τού άλλοτε κραταιού κόμματος που τους ανέδειξε και πούλησαν την ψυχή τους στον διάβολο για να σώσουν μια καρέκλα. Οι γνωρίζοντες λεπτομέρειες από όσα συμβαίνουν στις περιφέρειες των εν λόγω λένε ότι τώρα πια δεν τολμούν να ανοίξουν το στόμα τους και το μόνο που τους νοιάζει είναι να κρατήσει όσο γίνεται η παρούσα σύνθεση της Βουλής διότι γι’ αυτούς επόμενη δεν θα υπάρξει. Είναι λογική πρόβλεψη καθώς με την κατάρρευση που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε πολλές περιφέρειες παίζει πλέον με τα μονοψήφια. Ετσι κι αλλιώς, αυτοί ποτέ δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν στον στενό πυρήνα του κόμματος που τους φιλοξενεί αλλά δεν τους αποδέχεται καθώς όσοι πήγαν από αγανάκτηση με την ίδια ευκολία φεύγουν και ρίχνουν μούντζες.