Τα σχέδια ενός ακόμη επίδοξου καναλάρχη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελικά δεν φαίνεται να ευοδώνονται. Και όχι επειδή μειοδότησε στον γνωστό διαγωνισμό για τις νέες πανελλαδικές άδειες, στον οποίο δεν συμμετείχε.

Ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης που συνελήφθη προχθές το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης των ολλανδικών Αρχών για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση, δεν είχε προσδοκίες για κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Είχε άλλωστε συγκροτήσει νωρίτερα το δίκτυο HellasNet, στο οποίο είναι διευθύνων σύμβουλος, διασυνδέοντας τοπικά κανάλια της περιφέρειας με τον δικό του σταθμό, Attica TV.

Τα κανάλια αυτά είναι: Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία).

Στις 2 Δεκεμβρίου του 2015 είχε διοργανώσει ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης για να παρουσιάσει το νέο του απόκτημα, δηλαδή το τηλεοπτικό δίκτυο HellasNet, με παρόντες –μεταξύ πολλών άλλων –τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Στα άμεσα σχέδια του Καραγιώργη ήταν να εκδώσει και εφημερίδα με συνεργάτη του γνωστό δημοσιογράφο της «αποκαλυπτικής» σχολής που συχνά ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας». Κοινώς κάλπαζε για να βρεθεί στο κέντρο του νέου τοπίου των ΜΜΕ αξιοποιώντας και τις διασυνδέσεις του με τη Ρωσία, όπως ακούω.

Ο Καραγιώργης, που έχει στενές σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο –όπως είναι γνωστό –αλλά και με αρκετούς από τους σημερινούς υπουργούς της κυβέρνησης, τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος σε γνωστό νοσοκομείο αφού αμέσως μετά τη σύλληψή του επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας. Φυσικά, μόλις λάβει εξιτήριο θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος.

Η δήλωση Κουμουτσάκου

Στο μεταξύ, μετά την πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο Παππά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, που διήρκεσε μόλις μία ώρα και διακόπηκε (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα στη σελίδα 20), αλλά και τη συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου και νομικός σύμβουλος των καναλιών Alpha και Star Παναγιώτης Λαζαράτος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Μετά τους ισχυρισμούς του νομικού συμβούλου υποψήφιων διεκδικητών τηλεοπτικής άδειας, καθώς και μετά τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση “τηλεοπτικές άδειες” έγινε από σκοτεινή, σκοτεινότερη».

Ο Κουμουτσάκος ανέφερε πως κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνεται ότι αυτή η υπόθεση έχει καταρρεύσει και πρόσθεσε: «Οχι μόνο στη συνείδηση των πολιτών, αλλά και στην πράξη. Μόνη λύση, η πρόταση που εξαρχής υπέβαλε η Νέα Δημοκρατία: κατάργηση του νόμου Παππά και διεξαγωγή νέου διαγωνισμού από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».