Τις φορές που ο Κλάους Αθανασιάδης βρίσκεται στο προσκήνιο για τους λάθος λόγους ή τίθεται στο περιθώριο από τους προπονητές του έχει αποδείξει ότι ξέρει να αντιδρά όπως πρέπει. Δύο φορές βρήκε δίχτυα στην Τσεχία και οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μια σπουδαία νίκη (2-1) επί της Σλόβαν Λίμπερετς, ερχόμενος μάλιστα από δύο συνεχόμενους αγώνες στον πάγκο, καθώς ο προπονητής του Δικεφάλου Βλάνταν Ιβιτς είχε προτιμήσει για βασικό τον Κουλούρη. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο από τα αποδυτήρια, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης η Λίμπερετς άνοιξε το σκορ με τον Κομλιτσένκο. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν ωστόσο άμεση και ο τερματοφύλακας Γλύκος ήταν αυτός που επί της ουσίας συνέβαλε τα μέγιστα για την ισοφάριση, καθώς με ιδανική πάσα από την εστία του έδωσε την ευκαιρία στον Γκάρι Ροντρίγκες να πατήσει την περιοχή της Λίμπερετς και να κερδίσει πέναλτι σε χέρι του Σίκορα. Ο Αθανασιάδης σημάδεψε σωστά και έφερε τον αγώνα στα ίσια. Στο 80′ ο Λέοβατς σέντραρε ιδανικά και ο φορ του ΠΑΟΚ χτύπησε για δεύτερη φορά με άπιαστη καρφωτή κεφαλιά.

«Ηταν μια πολύ σημαντική νίκη, τρεις βαθμοί, γι’ αυτό ήρθαμε εδώ, για να νικήσουμε. Πήραμε ιδανικό αποτέλεσμα, είναι καλό για τη συνέχεια. Τέτοιες νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση στην ομάδα και εμείς θα εκμεταλλευτούμε αυτό το τρίποντο που πήραμε σήμερα, παρόλο που δεν ήμασταν καλοί. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, κάποιες φορές παίζεις καλά, δημιουργείς και δεν κερδίζεις. Κάποιες άλλες φορές κάνεις λίγες ευκαιρίες και κερδίζεις. Στο ποδόσφαιρο το σημαντικό είναι το αποτέλεσμα, κακά τα ψέματα, όλοι θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά και τέτοιες νίκες έχουν μεγάλη αξία» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Ιβιτς.

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Κούφαλ, Σίκορα, Φόλπρεχτ (73′ Καραφιάτ), Χοβόρκα, Κομλιτσένκο, Βουτς, Μπαρτλ (46′ Eκπάι), Μπαρτόσακ (79′ Μπάρος), Λάτκα.

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σάκχοφ (73′ Τιάμ), Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος (59′ Mυστακίδης), Κλάους (85′ Κρέσπο).