Και ξαφνικά, έκρηξη στον πολύπαθο χώρο της διαιτησίας. Ηταν επόμενο ότι θα συμβεί αυτό, καθόσον όλα τα μέλη της Big 4 ερίζουν για την πρωτιά στο πρωτάθλημα. Δεν πρόκειται για διοργάνωση του ενός, ούτε χωρίς ενδιαφέρον, οπότε τα πάντα έχουν τη σημασία τους. Κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαιτησία που ανέκαθεν αποτελεί το αγαπημένο θέμα συζήτησης του κόσμου, αλλά και των παραγόντων. Τι συνέβη χθες; Ο Βασάρας, επιδιαιτητής σύμφωνα με το ισπανικό μοντέλο, φέρεται ότι επέμεινε για την επάνοδο του Παππά στα παιχνίδια, δηλαδή ενός διαιτητή που ούτε θέλουν να θυμούνται οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Ο Παππάς ορίστηκε τέταρτος στην αναμέτρηση της Κέρκυρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα και παράλληλα είχαμε και άλλες επιστροφές: ο Λαμπρόπουλος «πήρε» το παιχνίδι Πλατανιά – Παναιτωλικού, ο Βοσκάκης μπήκε ως τέταρτος στο ίδιο ματς και ο Μήτσιος ξανά τέταρτος και στην αναμέτρηση Ξάνθης – Ατρομήτου. Ολοι οι ανωτέρω ανήκουν στο κλαμπ αυτών που κάποιες ισχυρές ομάδες δεν επιθυμούν. Επανήλθαν με τη βούλα Βασάρα και ξεσηκώθηκε θύελλα.

Αντιδράσεις

Φυσικά, εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά και θα σφυρίξει ο κατά τεκμήριο κορυφαίος έλληνας διαιτητής: ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Πρόκειται για τον διαιτητή του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στους ίδιους αντιπάλους, με τη διαφορά πως του έμεινε μόνο ο βοηθός Ευθυμιάδης. Τον Μάιο είχε στο τιμ τον Κωσταρά, τώρα στο Νέο Φάληρο θα δούμε τον Δημητριάδη. Τι συνέβη, όμως, μετά τους ορισμούς; Ο ΠΑΟΚ άφησε να διαρρεύσει μεταξύ άλλων πως «ο Βασάρας αποφάσισε να επωμιστεί την ντροπή που έφερε στο ποδόσφαιρο ο Παππάς» και ο Παναθηναϊκός έδειξε τον θυμό του με το «άξιος ο μισθός του Κύρου Βασάρα. Ο εκλεκτός του συστήματος βγήκε επιτέλους στο προσκήνιο, οι μάσκες έπεσαν». Η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «ποτέ δεν είχαμε αυταπάτες, είχαμε τα μάτια μας ανοιχτά και δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε όσο παραμένει στα πράγματα η εγκληματική οργάνωση. Αυτή η αλητεία δεν πάει άλλο». Ολοι, συνεπώς, βάλλουν κατά του Κύρου Βασάρα, ακόμη και ο Ολυμπιακός! «Η ΕΠΟ έχει την απόλυτη ευθύνη για το χάος στο ποδόσφαιρο και τους κωμικοτραγικούς ορισμούς»! Κάνει επίθεση στην ΕΠΟ, στον Κύρο Βασσάρα, αλλά και τον Θωμά Μητρόπουλο. Μάλλον, όμως, όχι για τους ίδιους λόγους με τους άλλους ισχυρούς –λέτε να μη συμφωνούν στο Λιμάνι με τους ορισμούς στο ντέρμπι;

Μαρκόπουλο

Η δεύτερη δημοπρασία της εταιρείας Ιπποδρομίες, θυγατρική του ΟΠΑΠ, έγινε χθες το απόγευμα. Με στόχο να αυξηθούν οι ίπποι και να ανέβει το επίπεδο. Μεγαλύτερη τιμή πώλησης πέτυχε ο Carson City που έφτασε τα 20 χιλιάρικα, ενώ ήταν πρώτος και στη σειρά εκκίνησης (8.350 ευρώ).

Σχολεία

Θα θυμάστε, ασφαλώς, ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες η «Ομάδα» και σε ρεπορτάζ του Σωτήρη Βετάκη είχε αποκαλύψει την επιθυμία Κοντονή να επισκεφθούν μαζί οι Διαμαντίδης και Σπανούλης σχολεία. Το πλάνο λοιπόν θα υλοποιηθεί. Εκτός απροόπτου, ο τέως κάπτεν του ΠΑΟ και ο αρχηγός του Ολυμπιακού την προσεχή Δευτέρα θα βρεθούν σε ένα δημοτικό και θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα παιδιά. Τυχερά όσα τους δουν και μακάρι να πιάσουν το μήνυμα που θα στείλουν τα ινδάλματά τους.