Αποτελεί κλισέ αλλά είναι μια πραγματικότητα. «Μαγική εικόνα» ήταν η ήττα (2-0) του Παναθηναϊκού από τη Θέλτα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι το 70′ το Τριφύλλι έπαιζε μονότερμα τους Κέλτες. Το Μπαλαΐδος είχε σωπάσει καθώς περίμενε το μοιραίο. Οι Πράσινοι ήταν καταιγιστικοί χάνοντας έξι κλασικές ευκαιρίες (15′ Μπεργκ, 25′ Λουντ, 27′ Ζέκα, 38′ Ιμπάρμπο και Κουλιμπαλί, 68′ Μπεργκ) και σκοράροντας δύο γκολ τα οποία πάντως ορθώς ακυρώθηκαν ως οφσάιντ (38′ Ιμπάρμπο) και επιθετικό φάουλ (54′ Μπεργκ), ενώ δικαίως διαμαρτύρονται και για τον μην καταλογισμό ενός πέναλτι στο 66′ σε ανατροπή του κορυφαίου αλλά και μοιραίου Ιμπάρμπο από τον Καμπράλ. Ο ιταλός διαιτητής Μπάντι, ο οποίος όφειλε να αποβάλει τον αμυντικό της Θέλτα που έσπρωξε τον κολομβιανό άσο, έκλεισε τα μάτια στερώντας από τον ΠΑΟ τη δυνατότητα να προηγηθεί στο σκορ. Υπήρξε όμως κι ένας έτερος Ιταλός που έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην ήττα. Παρά το εξαιρετικό στήσιμο του Παναθηναϊκού στο Βίγο, ο Αντρέα Στραματσόνι «ξέχασε» να κάνει αλλαγή για 87′. Κι όταν το έκανε ήταν πλέον πολύ αργά καθώς ο Γκουιντέτι (84′) είχε ήδη δώσει το προβάδισμα στη Θέλτα, ενώ ο Βας στο 89′ έγραψε τον τραγικό επίλογο μιας ακόμη ήττας (της 14ης σε 15 ματς) των Πρασίνων επί ισπανικού εδάφους.

Πλέον τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με τη Σταντάρ Λιέγης, εκτός και εντός έδρας, αποκτούν χαρακτήρα τελικού για το Τριφύλλι που κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό.

Θέλτα: Σέρχιο, Μάγιο, Γιόνι, Φοντάς, Καμπράλ, Ντίας, Χερνάντες, Ναράνχο (60′ Σιστό), Σένιε (71′ Βας), Ρόσι (79′ Ασπας), Γκουϊντέτι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέντο, Σάμπα, Κουτρουμπής (87′ Εμποκού), Λουντ, Κουλιμπαλί, Λεντέσμα, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ.