Παραμονές του πρώτου ντέρμπι της σεζόν, ο προπονητής της Ενωσης βρίσκεται μπροστά σε ένα βουνό σκέψεων και ενδοιασμών. Οι απώλειες βασικών παικτών και τα προβλήματα άλλων που είναι διαθέσιμοι δυσχεραίνουν το έργο του Γεωργιανού, ο οποίος καλείται να αποφασίσει τα ακόλουθα:

Ο αρχηγός. Το γεγονός πως ο Πέτρος Μάνταλος ακολουθεί εδώ και τρεις ημέρες το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, φορώντας την προστατευτική μάσκα που ετοιμάστηκε ειδικά για εκείνον στην Ιταλία, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι «κλείδωσε» η παρουσία του στη βασική ενδεκάδα.Παρόλο που ο ίδιος το θέλει πολύ και το ζητά, υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν μέχρι ο Τιμούρ Κετσπάγια να λάβει οριστική απόφαση να τον χρησιμοποιήσει. Να ελαχιστοποιηθούν οι ενδοιασμοί του γιατρού της ομάδας, να νιώσει ο ίδιος ότι αισθάνεται βολικά με τη μάσκα, όπως επίσης να νικηθεί η ιδέα ότι ο αρχηγός της ΑΕΚ θα βγει ψυχολογικά εκτός παιχνιδιού με την πρώτη δυνατή μονομαχία. Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους, η παρουσία του Μάνταλου στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι θα παίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ο παίκτης-κλειδί. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ποδοσφαιριστής υψηλής ποιότητας. Υπό κανονικές συνθήκες, η παρουσία του στο αρχικό σχήμα του ντέρμπι θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Παίκτες της κλάσης του είναι ικανοί να κρίνουν τέτοια ματς. Ωστόσο οι συνθήκες στην περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου δεν είναι κανονικές, υπό την έννοια του βαθμού ετοιμότητας. Οπως ξεκάθαρα φάνηκε στο ματς με τον Ηρακλή, δεν έχει ακόμα τις δυνάμεις για περισσότερο από ένα ημίχρονο. Αλλωστε έχει στα πόδια του μόλις δύο 45λεπτα αγωνιστικής συμμετοχής με την ΑΕΚ. Στον αντίποδα, τα προσόντα του, βάσει και των απουσιών (Βάργκας και Αλμέιδα τέθηκαν νοκάουτ λόγω τραυματισμών), είναι δυσεύρετα στο υπάρχον κιτρινόμαυρο ρόστερ. Προφανώς ο Κετσπάγια θέλει να δει τον Λάζαρο και στις προπονήσεις μέχρι την παραμονή του ντέρμπι, ώστε να λάβει οριστικές αποφάσεις.

Ο φορ περιοχής. Από τη στιγμή που ο Ούγκο Αλμέιδα δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει κι ενώ ο προπονητής δήλωσε ενώπιον όλων των παικτών απογοητευμένος από τον Πέκχαρτ, οι λύσεις για την κορυφή της επίθεσης του ντέρμπι είναι δύο: ο Τάσος Μπακασέτας ή ο Χρήστος Αραβίδης. Ο δεύτερος έχει θεωρητικά το προβάδισμα. Αγωνίστηκε ως σέντερ φορ με τη Σεντ Ετιέν, κόντρα στη Βέροια και απέναντι στον Ηρακλή. Ωστόσο ο Αραβίδης έχει σκοράρει στο Καραϊσκάκης με τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ ενδεχομένως ο Μπακασέτας να χρειαστεί στα άκρα της επίθεσης. Επομένως η απάντηση στο δίλημμα θα εξαρτηθεί και από τις άλλες αποφάσεις που θα πάρει ο Κετσπάγια.