Τo είπε κι ο Φρανσουά Ολάντ σε πρόσφατη συνέντευξη: η Αριστερά είναι καλύτερη στην αντιπολίτευση. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που είκοσι ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ερώτηση στη Βουλή για να μάθουν τι ακριβώς έγινε με τα ανήλικα προσφυγόπουλα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Ηδη οι καταγγελίες για κακοποίηση έχουν προκαλέσει δικαστική έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Φυσικά υπάρχει ιδιαίτερος λόγος που οι ίδιοι οι βουλευτές της συμπολίτευσης καλούν την κυβέρνησή τους να λογοδοτήσει. Η κυβερνητική πολιτική στο Προσφυγικό είναι ανύπαρκτη. Το αποτέλεσμα, με δεδομένο τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που έχουν διέλθει από τη χώρα ή εγκλωβιστεί σε αυτήν, είναι να δημιουργούνται εκρηκτικές συνθήκες. Ελλείψει ουσιαστικής μέριμνας για το πώς θα φιλοξενηθούν οι διερχόμενοι ή θα ενσωματωθούν οι εισερχόμενοι, δημιουργείται κατάσταση σύγχυσης που φέρνει ένταση. Τόσο στους ξένους όσο και στους Ελληνες. Με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες για βία. Σε άλλες περιπτώσεις τα περιστατικά είναι μεταξύ αλλοδαπών και σε άλλες εμπλέκονται Ελληνες με ή χωρίς στολή. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται ότι μετανάστες έχουν κακοποιηθεί στα χέρια της Αστυνομίας. Αλλά θα περίμενε κανείς περισσότερη ευαισθησία από μια κυβέρνηση κόμματος της Αριστεράς. Οπως θα περίμενε και να παρεμβαίνει η Αστυνομία ώστε να μη γίνονται κάθε τόσο αιματηρή αρένα τα κέντρα υποδοχής και διαμονής των ξένων.

Ούτως ή άλλως ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Νίκος Τόσκας αντέδρασε με τον αναγκαίο κυβερνητισμό. Με αποτέλεσμα να βρει απέναντί του και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Το συμπέρασμα είναι πως ούτε στους κομματικούς ούτε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρέσει η κυβέρνησή τους –όπως δεν αρέσει, κρίνοντας και από τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η «Αυγή», στους περισσότερους πολίτες.