Οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ συνεχίζονται και την προσεχή Κυριακή 9 Οκτωβρίου σειρά έχει ο Πειραιάς, όπου η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος διοργανώνει πολιτική – πολιτιστική παρέμβαση με θέμα: «Τα πρώτα βήματα. Οι πρώτες μάχες. Το ΚΚΕ στον Πειραιά 1918-1936», στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Παλιό Αμφιθέατρο – Καραολή & Δημητρίου και Δεληγιώργη).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει έκθεση ντοκουμέντων της περιόδου, προβολή βίντεο και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ομιλητή (προφανώς) τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Με την ευκαιρία να σας πω ότι ο Κουτσούμπας πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα –έστω με καθυστέρηση –με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε το νησί της Θάσου και τις πλημμύρες στην περιοχή.

Την Παρασκευή μίλησε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Καλλιράχης στη Θάσο, ενώ μόλις είχε φθάσει στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε στο γραφείο του τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και είχε επίσης συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ, που παρά τις διαμαρτυρίες τους (και του ΚΚΕ ασφαλώς) εντάχθηκε στο Υπερταμείο.

Το Σάββατο αφιερώθηκε ολόκληρο σε περιοδεία στις πυρόπληκτες περιοχές της Θάσου και σε σύσκεψη με φορείς του νησιού, που έγινε στις αποθήκες Μεταλλίων στα Λιμενάρια.