Ο αθλητισμός είναι για όλους, ο αθλητισμός ενώνει! Αυτό ήταν το μήνυμα του τουρνουά Glyfada3on3 international tournament που υποστήριξαν με τον καλύτερο τρόπο ο Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης!

Οι δύο σοyπερστάρ του ελληνικού μπάσκετ, μία ημέρα πριν από την κοινή επίσκεψη σε σχολείο των Βριλησσίων ύστερα από πρωτοβουλία του Σταύρου Κοντονή, βρέθηκαν στα γηπεδάκια που συγκέντρωσαν το Σαββατοκύριακο περισσότερα από 700 άτομα κι έστειλαν το μήνυμα που θα πρέπει να αποτελεί τον πυλώνα της κοινωνίας και όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό –μακριά από οπαδισμούς και εντάσεις.

Η ιδέα των διοργανωτών Δήμου Γλυφάδας και ΕΟΤ ήταν στο φινάλε των αγώνων και των διαγωνιστικών παιχνιδιών να βραβευτούν για την προσφορά τους στο άθλημα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που φέτος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Παναγιώτης Φασούλας με αφορμή την είσοδό του στο Hall of Fame της FIBA (class 2016). Ωστόσο τη βράβευση στον Δημήτρη Διαμαντίδη δεν την έκανε μόνη της η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά αλλά μαζί της τίμησε τον Διαμαντίδη ο Βασίλης Σπανούλης!

«Πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι και ευλογημένοι που έχουν περάσει τόσο μεγάλοι αθλητές από αυτή την χώρα» τόνισε ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων για την αποχώρηση του Διαμαντίδη και τόνισε πως με μεγάλη χαρά συμμετείχε στο χθεσινό event που εμπνεύστηκαν ο υπεύθυνος του Τομέα Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας Περικλής Δορκοφίκης και ο παλαίμαχος άσος Δημήτρης Παπανικολάου, καθώς και για τη σημερινή επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Βριλησσίων.

«Είναι χαρά και υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε κοντά στα παιδιά. Η πρωτοβουλία του Δήμου Γλυφάδας αλλά και του υφυπουργού Αθλητισμού είναι αξιέπαινη και για αυτό ανταποκριθήκαμε» δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος μετά την επική σειρά των τελικών της Α1 και το κλείσιμο της σεζόν με τη σκηνή που έμεινε στην ιστορία με το buzzer beater του Βασίλη Σπανούλη, βρέθηκαν ξανά αντίπαλοι καθώς συμμετείχαν στον αγώνα επίδειξης baskin. Πρόκειται για άθλημα – παραλλαγή του μπάσκετ, που συνδυάζει άτομα με ειδικές ανάγκες και μη. Ο Αρίωνας Χανίων με διεθνείς διακρίσεις ήρθε από την Κρήτη για το Glyfada3on3 international tournament και ο Βασίλης Σπανούλης με τον Δημήτρη Διαμαντίδη έλαβαν μέρος στον αγώνα που κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο που κατέκλυσε την 3η Μαρίνα Γλυφάδας.

Στο υπέροχο απόγευμα, που έκαναν λαμπερό οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Γιώργος Πρίντεζης, Μιχάλης Κακιούζης, Αντώνης Φώτσης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Κώστας Τσαρτσαρής, Κώστας Παπανικολάου, Δήμος Ντικούδης, Νίκος Χατζής, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο 3on3 αλλά και στο LG shooting stars και το Misko around με τα παιδιά που είχαν αναδειχθεί νικητές στις κατηγορίες του τουρνουά, από τις πολλές ωραίες σκηνές εκείνη που ξεχώρισε ήταν όταν ένας πιτσιρίκος ζήτησε από τον Βασίλη Σπανούλη να του δώσει αυτόγραφο σε φανέλα του Παναθηναϊκού και ο Kill Bill, αφού του χαμογέλασε και τον χάιδεψε στοργικά στο κεφάλι, έβαλε την υπογραφή του.