Ο καλός διαιτητής, για να έχει πετύχει στο έργο του, θα πρέπει να περνάει απαρατήρητος, λέει ένα παλιό ποδοσφαιρικό γνωμικό. Προφανώς πρόκειται για κάτι που αγνοεί ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος. Ο αθηναίος ρέφερι τα έκανε μαντάρα στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς καταλόγισε τρία πέναλτι τα οποία χαρακτηρίζονται από υπερβολικά ώς ανύπαρκτα, ενώ απέβαλε και έναν παίκτη των φιλοξενουμένων σε μια φάση που ουδείς αντιλήφθηκε τι συνέβη. Παρ’ όλα αυτά, οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι και δίκαια έφτασαν στην επικράτηση (3-1) που τους διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας και κράτησε τον Αστέρα στο απόλυτο μηδέν.

Ο Παναθηναϊκός εφάρμοσε και πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό ανοίγοντας το σκορ μόλις στα 22 δευτερόλεπτα. Ο Λεντέσμα πάσαρε στον Λουντ που κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, κι αυτός έστρωσε στον Μπεργκ, ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε και με σουτ στην κίνηση έδωσε προβάδισμα στους Πράσινους σκοράροντας για έκτο σερί εντός έδρας ματς. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το ματς παρέμεινε ένας επιθετικός μονόλογος του Τριφυλλιού που απώλεσε τρεις κλασικές ευκαιρίες (δύο με τον Μπεργκ και μία με τον Βιγιαφάνιες) προτού διπλασιάσει τα τέρματά του στο 39′. Ο Βιγιαφάνιες «χόρεψε» τον Γιαννούλη, μπήκε στην περιοχή και έπεσε στο έδαφος έπειτα από επαφή που είχε με τον αμυντικό του Αστέρα. Ο Καλογερόπουλος «είδε» πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο σπεσιαλίστας Λεντέσμα.

Μολονότι με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Αστέρας έδειξε διάθεση για να παίξει πιο επιθετικά, μια αποβολή έγειρε ακόμη περισσότερο την πλάστιγγα υπέρ των Πρασίνων. Στο 55′ ο Φαρίνα τιμωρήθηκε με απευθείας κόκκινη έπειτα από λογομαχία που είχε με τον Κουτρουμπή, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα έλεγε ότι τον έφτυσε ο αντίπαλός του. Οι Πράσινοι πίεσαν ασφυκτικά για ένα τρίτο γκολ αλλά τα χρειάστηκαν μετά το 67′ όταν ο Ιωαννίδης ευστόχησε σε αυστηρό πέναλτι (για ανατροπή του Τσουκαλά από τον Ιβανόφ αφού προηγουμένως είχε σουτάρει άουτ) μειώνοντας σε 2-1. Μάλιστα στο αμέσως επόμενο λεπτό σε αντεπίθεση-φωτιά των φιλοξενουμένων ο Ζέκα αποσόβησε βέβαιο γκολ σε πλασέ του Τσιλιανίδη και με τον Στιλ εξουδετερωμένο. Εν τέλει οι τρεις βαθμοί κλείδωσαν για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι στο 88′ και πάλι με εκτέλεση πέναλτι του Λεντέσμα σε μία ακόμη «υπερβολική» απόφαση του ρέφερι.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί (10′ Ρέις), Χουλτ, Ιβανόφ (70′ Μολέντο), Κουτρουμπής, Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ, Ιμπάρμπο (77′ Εμποκού), Μπεργκ, Βιγιαφάνιες.

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίσκι, Μπέρτος, Γιαννούλης, Ιγκόρ, Κουρμπέλης, Τσουκαλάς, Χαμντανί, Μάσα (46′ Τσιλιανίδης), Φαρίνα, Καλτσάς (61′ Στανισάβλεβιτς), Ιωαννίδης (75′ Γκοντό).