Ξέσπασε στην ΑΕΚ (3-0) ο Ολυμπιακός, στην καλύτερη εμφάνισή του φέτος, δείχνοντας αντίδραση μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Λάρισα και ΑΠΟΕΛ.

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο θύμισε χθες στην αντίπαλό του ποιος είναι ο πρωταθλητής με τον πιο πειστικό τρόπο, δείχνοντάς της πως πρέπει να κάνει πολλά ακόμα για να τον εκθρονίσει.

Με τον αφιονισμένο Ιντέγε να κάνει άνω-κάτω την κιτρινόμαυρη άμυνα (ανοίγοντας μάλιστα και το σκορ στο 7′ σε φάση όπου χάθηκε η μπάλα) το έργο των γηπεδούχων έγινε ακόμα πιο εύκολο.

Με τους Μάρτινς (κορυφαίος του αγώνα, έκανε το 2-0 στο 64′ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια) και Φορτούνη (με τρομερή κόντρα και τύχη έγραψε το 3-0 στο 79′) να κάνουν μεγάλο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι είχαν κυριαρχικό ρόλο στο ματς (αν είχε μπει μάλιστα και το δοκάρι του Σεμπά στο 10′ το σκορ ίσως να είχε ανέβει περισσότερο).

Ο πορτογάλος τεχνικός των γηπεδούχων Πάουλο Μπέντο δεν πανικοβλήθηκε από την ήττα την Πέμπτη και είχε εκ νέου ένα πλάνο –με βασικό τον Φορτούνη και εκτός τον Μάριν –και δικαιώθηκε.

Με αποτέλεσμα να περάσει πλέον όλη την πίεση που είχε νιώσει στον συνάδελφό του Τιμούρ Κετσπάγια (δύσκολες ώρες για τον Γεωργιανό), που ενδέχεται να εισπράξει τη μεγαλύτερη γκρίνια από τους φίλους της ΑΕΚ. Λογικό, διότι κατέβασε μια φοβισμένη ομάδα κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε σπαταλήσει απίστευτη ενέργεια πριν από 72 ώρες (λόγω Ευρώπης, σε αγώνα που κυνηγούσε μέχρι τις καθυστερήσεις την ισοφάριση με τον ΑΠΟΕΛ). Κι όμως για 70 λεπτά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έδειχνε κουρασμένη! Μάλιστα, όταν στο 58′ ο διαιτητής Σιδηρόπουλος και ο βοηθός του έχασαν το χτύπημα εκτός φάσης του Πατίτο στον Φιγκέιρας (κόκκινη μαρς), ήταν ο προπονητής των φιλοξενουμένων που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες!

Καθώς άλλαξε τον Πατίτο και έβαλε τον (υποτίθεται) σέντερ φορ Πέκχαρτ, αφήνοντας επιδεικτικά τον Αραβίδη στον πάγκο που είναι ταμάμ για αυτά τα παιχνίδια και σαφώς πιο αποτελεσματικός.

Αν δεν υπάρχει φιρμάνι από τη διοίκηση (έχει και αυτή μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας), ο κόουτς έδειξε εμπάθεια προς τον διεθνή άσο.

Το βασικό για τους πρωταθλητές είναι ότι επιστρέφει για τα καλά ο Κώστας Φορτούνης, ενώ τον θρίαμβό τους εκμεταλλεύτηκε ο «αιώνιος» αντίπαλός τους Παναθηναϊκός που έμεινε μόνος πρώτος στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από 1688 ημέρες.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία (46′ Βιάνα), Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς (69′ Καμπιάσο), Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης (80′ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντιντάκ, Γιόχανσον, Λαμπρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (72′ Πλατέλλας), Μάνταλος, Πατίτο (59′ Πέκχαρτ), Μπακασέτας.