Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για την Μπαρτσελόνα και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έφυγε από την έδρα της Θέλτα με τέσσερα γκολ στις αποσκευές της. Τουλάχιστον βελτιώθηκε σε σχέση με πέρυσι σημειώνοντας δύο γκολ περισσότερα (4-3).

Να σημειωθεί πως οι Καταλανοί δέχτηκαν τρία γκολ σε 11 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (22′-33′) για πρώτη φορά από το 2001.

Η κρίση όμως χτυπά δυνατά και την πόρτα της Ρεάλ Μαδρίτης. Για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα σε όλες τις διοργανώσεις και τρίτο στην Πριμέρα Ντιβισιόν οι Μερένχες υποχρεώνονται σε ισοπαλία, με αποτέλεσμα να παραδώσουν τα κλειδιά του ρετιρέ στην Ατλέτικο. Αυτή τη φορά αντίπαλός της ήταν η μικρή Εϊμπαρ, η οποία πέτυχε το πρώτο γκολ στην ιστορία της στο Σαντιάγο Μπερναμπέου (1-1) με τον Ρίκο.

Αντίστοιχη αγωνιστική παρουσία η Ρεάλ είχε τον Μάρτιο του 2006, στην τελευταία σεζόν ως ποδοσφαιριστή του νυν προπονητή της Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Ζιζού επιμένει πως η Ρεάλ δεν βρίσκεται σε κρίση γιατί ακόμα είναι… Οκτώβριος, ενώ στις ισοπαλίες δεν υπολογίζει το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντόρτμουντ. Λες και στη Γερμανία έπαιξε άλλη ομάδα.

Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων τόσο του Γάλλου όσο και των παικτών της ομάδας ήταν η αναφορά τους στη σκληρή δουλειά που χρειάζονται.

Στην ανάλυσή της η «Ελ Παΐς» σημειώνει: «Αν δεν έχει έρθει ακόμα η κρίση, τότε είναι πολύ κοντά».

Η καταλανική «Σπορτ» δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί σε «Εϊμπαράθο» και η «Βανγκουάρντια» στο έλλειμμα μνήμης της Βασίλισσας στις νίκες.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Εμίλιο Μπουτραγκένιο δεν δέχεται ως δικαιολογία την απουσία του τραυματία Λούκας Μόντριτς που υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση, πετώντας την μπάλα των ευθυνών στον Ζιζού.

Στα άλλα παιχνίδια: Σοσιεδάδ – Μπέτις 1-0, Γρανάδα – Λεγκανές 0-1, Σεβίλλη – Αλαβές 2-1, Οσασούνα – Λας Πάλμας 2-2, Λα Κορούνια – Χιχόν 2-1, Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2, Εσπανιόλ – Βιγιαρεάλ 0-0, Μάλαγα – Μπιλμπάο 2-1.

Η βαθμολογία: Ατλέτικο, Ρεάλ 15, Σεβίλλη 14.