Η δικαίωση

του υποτιμημένου

Πιθανότατα ο Σεμπά είναι από τους λιγότερο προικισμένους βραζιλιάνους μεσοκυνηγούς που έχουν φτάσει στα μέρη μας. Οταν έχεις δει διά ζώσης Τζιοβάνι και Ριβάλντο, τι να σου πει ένας Σεμπά; Δεν βάζει γκολ, απειλεί τα δίχτυα ελάχιστα, ωστόσο όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού τον εμπιστεύονται και του δίνουν φανέλα βασικού. Τυχαίο; Δεν νομίζω! Ο Σεμπά στερείται της απαράμιλλης τεχνικής και ίσως ακούγεται ως ανέκδοτο το σλόγκαν πως «μαρκάρει καλά και τρέχει συνέχεια». Οντως, από έναν επιθετικό περιμένεις το γκολ και ο συγκεκριμένος παίκτης δεν στο προσφέρει. Τότε, γιατί Σεμπά και ξανά Σεμπά; Απλά, διότι παραείναι χρήσιμος σε μια ομάδα που διαθέτει στα χαφ της αρτίστες και έχει ανάγκη από έναν παίκτη – ζιζάνιο να μπαίνει στη μύτη των αντιπάλων. Ο Σεμπά δικαιώθηκε χθες σε αντίθεση με όσα ακούει κατά καιρούς και την γκρίνια του κόσμου. Εβγαλε μια καταπληκτική ασίστ για το 1-0 του Ιντέγε. Εστειλε λίγο μετά την μπάλα στο δοκάρι σε ωραιότατη προσπάθειά του. Μόχθησε όσο ελάχιστοι στο 93′ της συμμετοχής του. Ασφαλώς και δεν προβλέπεται να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη σε ομάδα που έχει συνηθίσει να απολαμβάνει την κλάση ξένων αστέρων. Ενίοτε, όμως, ας είμαστε επιεικείς με μαχητές που κάποιες φορές κάνουν το παιχνίδι της βραδιάς τους και συνδράμουν σημαντικά σε μια επιτυχία του συνόλου που υπηρετούν.

Απορία

Κάποιες εμμονές του Κετσπάγια αποτελούν πλέον θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια. Μία από αυτές σχετίζεται με την επιθυμία να βαφτίζει αμυντικούς χαφ παίκτες με ειδίκευση σε άλλες θέσεις. Το έπραξε στο παρελθόν με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Το επιχειρεί στην ΑΕΚ με τον Λαμπρόπουλο. Εγωιστές είναι οι τεχνικοί, θέλουν να βγάλουν λαγό από το καπέλο τους. Αλλά πώς μπορεί κάποιος να αφήνει το τρεχαντήρι Σιμόες στον πάγκο και εν τέλει μακριά από την εστία του πολέμου;

Λέσκοτ

Η ηχηρή μεταγραφή της ΑΕΚ πασχίζει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο απόδοσης. Επί του παρόντος, και αν δούμε την κατάσταση με ψυχραιμία, απέχει από τον ογκόλιθο της Πρέμιερ Λιγκ. Αν εστιάσετε στο γκολ του Μάρτινς και την ευκολία που ο πορτογάλος μέσος με το χαμηλό κέντρο βάρους ελίχθηκε, πολλά θα αντιληφθείτε.

Διαιτησία

Ο ρέφερι Καλογερόπουλος αρέσκεται να καταλογίζει εύκολα πέναλτι. Εχουμε δει το έργο αρκετές φορές και δείχνει αυστηρός, απόλυτος στις αποφάσεις του. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον «πεναλτάκια» Κολοκυθά, επίσης του συνδέσμου Αθήνας. Αραγε, ο Καλογερόπουλος θέλει να γίνεται

ο ίδιος πρωταγωνιστής;

Προπονητές

Τα φώτα πάνω τους ήταν χθες στο ντέρμπι. Από τη μια ο Κετσπάγια. Μόνο τούτο θα αναφέρουμε: στο αντίστοιχο ματς της περασμένης περιόδου, η βαριά ήττα ήταν ασήκωτη για τις πλάτες του Δέλλα. Ετερος κόουτς ο Μπέντο. Δεν είναι ο τοπ –ποιος τέτοιος έρχεται στην Ελλάδα; Εκανε τη δουλειά, παρέταξε ορθολογική ομάδα και χωρίς φωνές μπορούμε, ξαναβλέποντας το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, να δεχθούμε πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν τότε για πέταμα, έφτιαξε και έχασε ευκαιρίες.