Η τέχνη

της επικοινωνίας

Αν κάτι, πέρα από τα αμιγώς ποδοσφαιρικά, μπορεί να προσάψει κάποιος στον Τιμούρ Κετσπάγια, είναι πως αποτελεί την επιτομή του αντιδημοσιογραφικού προπονητή. Εχει σημασία αυτό; Σε ό,τι αφορά στις ικανότητές του, προφανώς και δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Ωστόσο, στις μέρες μας που όλα μετρούν, η επικοινωνία και το πώς εκπροσωπεί κάποιος μια εταιρεία έχει τη σημασία του. Ο Τιμούρ (επί του παρόντος φαίνεται να συνεχίζει στην ΑΕΚ, αλλά μέχρι πότε;) χωρίς χαμόγελο, με αντιδράσεις εκρηκτικές, απόμακρος και απρόσιτος, δυσκολεύεται να υποστηρίξει τα όποια προσόντα του, τις όποιες αποφάσεις του. Με αποτέλεσμα να βάλλεται πανταχόθεν, να μην μπορεί να εξηγήσει τι έκανε και γιατί. Θυμίζουμε ότι ο Μίτσελ, χωρίς να είναι ο μάστορας της προπονητικής, άντεξε στον πάγκο του Ολυμπιακού και με τις νίκες του αλλά και με τη λαμπερή του παρουσία. Οπως συνέβη και με τον Σίλβα και τόσους άλλους στο παρελθόν. Ο Κετσπάγια, πέρα από τα λάθη, έχει να αντιμετωπίσει και τον οξύ χαρακτήρα του.

Διαιτησία

Εκτός ορισμών προβλέπεται να τεθούν οι βοηθοί Χούσκογλου και Τάτσης. Κι αν για τον μεν πρώτο ουδεμία αντίρρηση υπάρχει, με δεδομένο ότι σήκωσε το σημαιάκι ενόσω καλυπτόταν από τρεις ποδοσφαιριστές ο Περέιρα του ΠΑΟΚ, τι ακριβώς συμβαίνει με τον Τάτση; Γιατί σε καραντίνα; Επειδή καταλογίστηκε πέναλτι η φάση με τον Βιγιαφάνιες υπέρ του Παναθηναϊκού; Δεν φάνηκε να έχει κάποια αντίδραση ο βοηθός, εκτός αν υπέδειξε παράβαση μέσω της ενδοεπικοινωνίας. Ωστόσο, στα πέναλτι η τελική απόφαση είναι του διαιτητή και ο συνεργάτης απλά αναφέρει αν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή του. Οχι να αθωώνεται για πέναλτι που δεν υπήρχαν ο Καλογερόπουλος και να την πληρώνει ο Τάτσης.

Ξέφραγο αμπέλι

Από τις πρώτες κινήσεις του Σκίμπε όταν ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας ήταν να επιλέξει τους συνεργάτες του. Εφερε λοιπόν τον Ηρακλή Μεταξά, γνώστη και της γερμανικής γλώσσας. Αρχές Σεπτεμβρίου, ο προπονητής παραιτήθηκε και όπως ανέφερε η τότε ανακοίνωση της ΕΠΟ ήταν «δικό του αίτημα για οικογενειακούς λόγους». Χθες, ήρθε νέα τοποθέτηση της Ομοσπονδίας και πληροφορηθήκαμε ότι «κατόπιν σχετικής άδειας της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Μεταξάς θα συμμετάσχει ως συνεργάτης του Σκίμπε στην προετοιμασία των διεθνών παικτών για τους αγώνες με την Κύπρο και την Εσθονία». Αρα, οι «οικογενειακοί λόγοι» στην ουσία ήταν πρόταση από γερμανική ομάδα. Σύμφωνοι. Αλλά τώρα, πώς ακριβώς προέκυψε η επάνοδος του κόουτς – συνεργάτη του Μίχαελ Σκίμπε; Οποιος θέλει φεύγει, όποιος θέλει έρχεται στην Εθνική; Και όποτε το επιθυμεί;

Δίκη

Αύριο αναμένεται να συζητηθεί η αγωγή του Σταύρου Χάντζου εις βάρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον γιατρό της ομάδας επί σειρά ετών (από τον Οκτώβριο του 1996), που απολύθηκε τον Ιούνιο του 2015 αλλά δεν έλαβε τη νόμιμη αποζημίωση.

Λίγκα

Εκπληξη στον ορίζοντα. Η εταιρεία Alter Ego, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη που εξασφάλισε μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, έστειλε έγγραφο στον συνεταιρισμό και ζητεί συνάντηση ώστε να συζητηθούν οι όροι για χορηγία. Μάλιστα, λέγεται ότι είναι έτοιμη να μπει και σε λεπτομέρειες, οπότε θα έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος.