Ο Πάουλο Μπέντο δίνει την εικόνα ενός ανθρώπου που χαμογελάει σπάνια, τουλάχιστον όπως τον βλέπει κανείς στις συνεντεύξεις Τύπου και στις δηλώσεις του μετά ή πριν από τα παιχνίδια της ομάδας του. Προχθές, όταν σηκώθηκε η ταμπέλα με τον αριθμό του Φορτούνη για να γίνει η αλλαγή (από τον Ντομίνγκες) στο 80ό λεπτό, το χαμόγελο ήταν έκδηλο στο πρόσωπο του Πορτογάλου. Περίμενε τον διεθνή άσο και του έδωσε το χέρι με φανερή ικανοποίηση, ενώ και στη συνέντευξη Τύπου έσταζε μέλι.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών από την πρώτη στιγμή που ήρθε στου Ρέντη διέκρινε αμέσως την ικανότητα του πολυτιμότερου παίκτη και πρώτου σκόρερ του περυσινού πρωταθλήματος, αλλά τον πέτυχε σε άσχημο φεγγάρι. Ηταν λίγο μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη Χάποελ Μπερ Σεβά όπου και ο Φορτούνης δεν είχε γλιτώσει από το ναυάγιο. Λόγω ενοχλήσεων μετά τον αγώνα της Εθνικής, ο Φορτούνης έχασε την πρεμιέρα με τη Βέροια και μαζί τη θέση του βασικού, καθώς παράλληλα ο Μπέντο διέκρινε κάποια θέματα στις προπονήσεις και αμέσως έβαλε πάγο στον νεαρό.

Με την παρότρυνση και της διοίκησης, αλλά κυρίως με την αλλαγή στάσης του Φορτούνη προς το καλύτερο, ο Πορτογάλος τού έδωσε μια νέα ευκαιρία και ο νεαρός την έπιασε από τα μαλλιά κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, αφού παρά την ήττα είχε κορυφαία απόδοση παρέα με τον Γερμανό Μάριν.

Ο Μπέντο αποφάσισε να προχωρήσει ακόμα περισσότερο και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, βάζοντας μεν βασικό και πάλι τον Φορτούνη, αλλά αφήνοντας εκτός τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Γερμανό προτιμώντας τον Μάρτινς. Οι λόγοι ήταν βασικά δύο. Πρώτον, ο Γερμανός ως καθαρόαιμο «δεκάρι» συνήθως τρακάρει στις θέσεις με τον Φορτούνη και αναγκάζεται να τον βάζει ο Πορτογάλος ως εξτρέμ. Εκεί κλείνει τη θέση του Σεμπά ή του Ελιουνούσι, δύο παικτών με τους οποίους οι πρωταθλητές έκαναν τα καλύτερα παιχνίδια τους ώς τώρα φέτος (με Βέροια, ΑΕΚ και Γιουνγκ Μπόις).

Δεύτερον, με τον Μάρτινς ο Ολυμπιακός είχε πολύ πιο στρωτό παιχνίδι, με την μπάλα κάτω και καλή κυκλοφορία, καθώς ο Πορτογάλος γύριζε και πίσω για να πάρει μπάλα και να οργανώσει χωρίς να χρειάζονται οι γιόμες από τους κεντρικούς αμυντικούς με τις οποίες έκαναν έτσι κι αλλιώς πιο δύσκολο το έργο τους. Ο χρόνος (της διακοπής) είναι σύμμαχος για τον Ολυμπιακό που ακόμα μοντάρεται, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε.