Φωτιά πήρε η Πρέμιερ Λιγκ μετά τη νίκη της Τότεναμ επί της Μάντσεστερ Σίτι (2-0). Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε δέκα νίκες σε ισάριθμα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά αυτή η εβδομάδα δεν ήταν η τυχερή της. Πρώτα ήρθε η ισοπαλία με τη Σέλτικ στη Γλασκώβη για το Τσάμπιονς Λιγκ και χθες η ήττα στο Λονδίνο από την Τότεναμ. Οι Πολίτες παραμένουν στην πρώτη θέση, αλλά πλέον η διαφορά από την Τότεναμ είναι στον ένα βαθμό, ενώ ακολουθούν Λίβερπουλ (2-1 τη Σουόνσι) και Αρσεναλ (1-0 την Μπέρνλι)

Η Τότεναμ έχει το καλύτερο ξεκίνημά της από τη σεζόν 1960-61, όταν είχε κατακτήσει τον τελευταίο της τίτλο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε με την ίδια ένταση, καθώς ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Ξέρω ότι απαιτείται μεγάλη προσπάθεια, αλλά εμείς με αυτόν τον τρόπο δουλεύουμε» είπε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

«Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος» παραδέχθηκε ο Γκουαρντιόλα. «Ηταν δύσκολο. Κάναμε αρκετά λάθη» συνέχισε. Τα γκολ της Τότεναμ ήρθαν από τους Κολάροφ (αυτογκόλ) και Ντέλε Αλι, ενώ ο τερματοφύλακας της Σίτι Κλαούντιο Μπράβο «νίκησε» τον Λαμέλα σε εκτέλεση πέναλτι.

Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν τυχερή για το Μάντσεστερ, καθώς και η Γιουνάιτεντ έφερε 1-1 στο Ολντ Τράφορντ με τη Στόουκ. Το γκολ του Μαρσιάλ (69′) δεν ήταν αρκετό, καθώς ο Αλεν ισοφάρισε στο 83′. Παρ’ όλα αυτά ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν ικανοποιημένος: «Ηταν η καλύτερη έως τώρα εμφάνισή μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει τρία ή τέσσερα τέρματα στο α’ μέρος και έξι – επτά συνολικά. Κι όμως, το ματς τέλειωσε 1-1. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

Αρσεναλ και Λίβερπουλ ακολουθούν, καθώς συνέχισαν με εκτός έδρας νίκες. Η Αρσεναλ στάθηκε τυχερή, καθώς νίκησε 1-0 την Μπέρνλι με γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων που χρεώθηκε στον Κοσιελνί. Η Λίβερπουλ νίκησε στο Λίμπερτι τη Σουόνσι (2-1) με ανατροπή, με τους Φιρμίνο και Μίλνερ (πεναλτι) να «απαντούν» στο γκολ του Λιρόι Φερ. Ο Κλοπ δεν ήταν ευχαριστημένος και παραδέχθηκε πως η ομάδα δεν ήταν έτοιμη όπως έπρεπε για το παιχνίδι. Αντίθετα, ικανοποιημένος ήταν ο Αντόνιο Κόντε, καθώς η Τσέλσι επέστρεψε στις νίκες (2-0 τη Χαλ) με γκολ των Γουίλιαν και Ντιέγκο Κόστα.

«Ηταν νίκη που μας δίνει αυτοπεοίθηση. Δουλεύουμε σκληρά για να συνεχίσουμε έτσι» είπε ο ιταλός τεχνικός.

Αλλα αποτελέσματα στην 7η αγωνιστική: Εβερτον – Κρίσταλ Πάλας 1-1, Σάντερλαντ – Γουέστ Μπρομ 1-1, Γουότφορντ – Μπόρνμουθ 2-2, Γουέστ Χαμ – Μίντλεσμπρο 1-1, Λέστερ – Σαουθάπτον 0-0. Βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 18, Τότεναμ 17, Αρσεναλ, Λίβερπουλ από 16, Εβερτον 14, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι από 13.