Οι εξορμήσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκίνησαν χθες, με πρώτο σταθμό τη Β’ Αθήνας και συγκεκριμένα τον Δήμο Ταύρου – Μοσχάτου. Το πρόγραμμα της Φώφης Γεννηματά περιελάμβανε λοιπόν συνάντηση με τον δήμαρχο της περιοχής Ανδρέα Ευθυμίου (φωτογραφία) αλλά και σύσκεψη με το Δημοτικό Συμβούλιο και τους φορείς –αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώσεις γονέων, σύλλογοι εργαζομένων δήμου κ.ά.

Στα καλά της επίσκεψης κατατάσσονται οι ευχαριστίες που εισέπραξε η Γεννηματά για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση των διοικητικών γραμματέων στους ΟΤΑ. Ηταν η μόνη πολιτική αρχηγός που απάντησε στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, υπερασπιζόμενη την ψήφο των δημοτών, κι αυτό, όπως της είπαν, το εκτίμησαν ιδιαίτερα.

Θερίζει η ανεργία

Στα δυσάρεστα της επίσκεψης ανήκουν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν την περιοχή. Μάλιστα, στη χθεσινή σύσκεψη, ειδική αναφορά έγινε από τους διοικητικούς παράγοντες στην κατηγορία των «νεόπτωχων» –όπως την είπαν. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει άμεση και συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Σε αυτό στάθηκε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συνεργασία κράτους – Αυτοδιοίκησης – φορέων. «Τέρμα ο λαϊκισμός, θα κάνουμε προτάσεις που εμπεριέχουν και πολιτικό κόστος για να βγούμε από την κρίση» ξεκαθάρισε ο Θεοχαρόπουλος.

«Ηρθαμε να ακούσουμε»

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες, ύστερα και από άλλες επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα δημοσιοποιήσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Το μήνυμα άλλωστε που εκπέμπεται προς το παρόν από τη Συμπαράταξη προς τους πολίτες που συναντούν στο πλαίσιο των περιοδειών είναι πως «εμείς δεν ήρθαμε να σας υποσχεθούμε, αλλά να σας ακούσουμε».

Εκτός από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τη Φώφη συνόδευσαν χθες ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλμπασάκος καθώς και στελέχη και πρώην βουλευτές όπως ο Θάνος Μωραΐτης, ο Δημήτρης Καρύδης και η Τόνια Αντωνίου.