Η Μαρία Σαράποβα μπορεί να επιστρέψει στο τένις τον Απρίλιο καθώς το Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης έκανε δεκτή την έφεση που είχε καταθέσει κατά του διετούς αποκλεισμού της λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας και μείωσε την ποινή σε 15 μήνες.

Η διεθνής ομοσπονδία τένις είχε επιβάλει στη Σαράποβα στις 8 Ιουνίου αποκλεισμό δύο χρόνων, με αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουαρίου, καθώς είχε βρεθεί θετική στην ουσία μελντόνιουμ κατά τη διάρκεια του Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη. Το CAS δέχτηκε ότι η ρωσίδα πρωταθλήτρια είχε υποπέσει σε παράβαση ντόπινγκ, είχε όμως κάποια ελαφρυντικά. Το μελντόνιουμ μπήκε στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες την 1η Ιανουαρίου 2016 και η Σαράποβα είχε υποστηρίξει πως δεν το είχε αντιληφθεί.

Μετά τη μείωση της ποινής, η 29χρονη Ρωσίδα θα μπορέσει να επιστρέψει στα γήπεδα του τένις στις 26 Απριλίου, περίπου έναν μήνα πριν από την έναρξη του Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι. «Πέρασα μία από τις πλέον δύσκολες περιόδους της ζωής μου τον περασμένο Μάρτιο. Ομως μόλις έμαθα για τη μείωση της ποινής αισθάνθηκα ευτυχισμένη καθώς μπορώ σε λίγους μήνες να επιστρέψω στα γήπεδα» είπε η Σαράποβα. «Το τένις είναι το πάθος μου και μου έχει λείψει ιδιαίτερα. Ετσι, θα μετράω τις ημέρες μέχρι την επιστροφή μου στους αγώνες».