Θα μπορούσε να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο στο ποδόσφαιρο: αμερικανός προπονητής στην Πρέμιερ Λιγκ. Η παγκοσμιοποίηση και η άφιξη των γιάνκηδων επενδυτών στους αγγλικούς συλλόγους παγώνει τα χαμόγελα και προσγειώνει ανώμαλα τους φιλάθλους στην ωμή πραγματικότητα.

Συνεχίζοντας την αμερικανοποίησή της η Σουόνσι ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη του Μπομπ Μπράντλεϊ στη θέση του προπονητή ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν. Η απόλυση γνωστοποιήθηκε στον Ιταλό ανήμερα των 61ων γενεθλίων του.

Η άφιξη του Μπομπ Μπράντλεϊ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου σηματοδοτεί νέα εποχή, καθώς γκρεμίζει κάστρα προκαταλήψεων για τις δυνατότητες των αμερικανών προπονητών.

Καθοριστικό ρόλο για την πρόσληψή του έπαιξε το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μετοχών των Κύκνων ανήκει σε κοινοπραξία επενδυτών από τις ΗΠΑ των οποίων ηγούνται ο Στιβ Κάπλαν, αντιπρόεδρος της ομάδας του ΝΒΑ Μέμφις Γκρίζλις και ο Τζέισον Λεβιέν, συνιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας ποδοσφαίρου DC Γιουνάιτεντ.

Ο Μπράντλεϊ κάθησε χθες το βράδυ για τελευταία φορά στον πάγκο της Χάβρης –βρίσκεται επίσης στα χέρια αμερικανών επενδυτών –στην αναμέτρηση με τη Σοσό για το πρωτάθλημα της Β’ Γαλλίας. Πέρυσι έχασε την άνοδο στη διαφορά τερμάτων.

Από την τηλεόραση… Δεν έχει παίξει ποτέ επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η φήμη του εξαπλώθηκε πέρα από τα σύνορα των ΗΠΑ όταν ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας του.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πέρυσι στο AP άφηνε αιχμές για τους μεγάλους συλλόγους που δεν τολμούν να αναλάβουν ρίσκο, εννοώντας να τον προσλάβουν, ενώ είχε μιλήσει και για ένα κλειστό κύκλωμα που ορίζει ποιοι προπονητές θα εργαστούν σε συγκεκριμένες ομάδες.

Την περίοδο των Αραβικής Ανοιξης δεν δίστασε να αποδεχθεί την πρόταση να αναλάβει την Εθνική Αιγύπτου. Μαζί με το πόστο κέρδισε και το προσωνύμιο Αμερικανός Φαραώ.

Λίγα λεπτά μετά την απόλυση του Γκουιντολίν ήρθε η σειρά της απόλυσης ενός ακόμα Ιταλού, του Ρομπέρτο ντι Ματέο. Ο άνθρωπος που οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2012 απολύθηκε από την Αστον Βίλα ύστερα από 124 ημέρες παραμονής στο Βίλα Παρκ. Στο διάστημα αυτό οι Χωριάτες νίκησαν μόλις μία φορά σε 11 ματς υπό την καθοδήγηση του Ντι Ματέο.