Πού αλλού καλύτερα;

Αν το αντιλαμβανόμαστε σωστά, ο Μάρκους Μπεργκ πετάει τη σκούφια του με την ανανέωση του συμβολαίου με τον Παναθηναϊκό. Θεωρεί τους Πράσινους ως τη δική του Γη της Επαγγελίας. «Ποτέ δεν ένιωθα έτσι», λέει στις συνεντεύξεις του και έκανε ξανά μια τέτοια, πρόσφατη, δημόσια τοποθέτηση σε μέσο της πατρίδας του. Γιατί όχι; Πού θα βρει καλύτερα ο σουηδός φορ; Στο εγχώριο πρωτάθλημα αναγεννήθηκε ξεπερνώντας το ντεφορμάρισμά του, αποκατέστησε τη σχέση του με τα δίχτυα, βιώνει καθολική αποδοχή, ενώ υπογράφει ηγεμονικά συμβόλαια. Καθόλου άσχημα. Για να μην προσθέσουμε, φυσικά, το πόσο αρέσει στην οικογένεια Μπεργκ να απολαμβάνει τις ηλιόλουστες ελληνικές ημέρες. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι το τυπικό παράδειγμα άσου που βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από το εγχώριο πρωτάθλημα. Και αποθεώνεται. Παράλληλα επιβεβαιώνεται πόσο καλό κάνουν οι επιλογές πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν restart στην καριέρα τους. Ναι, οι αδαείς υποτιμούν τη Σούπερ Λίγκα. Στον αντίποδα, όμως, έχουμε άσους που αφήνουν πίσω τις μαύρες ημέρες και ξαναπαίρνουν μπροστά. Οπως το κάνει σε τούτη τη σεζόν, στις πρώτες της στροφές, ο Τσιγκρίνσκι. Γιατί αυτό είναι το πρωτάθλημά μας. Εύκολο για τους ικανούς. Αρκεί να θέλουν να προσφέρουν και να βελτιώσουν τη ζωή τους, όπως τόσοι και τόσοι στο παρελθόν που δεν επιβίωσαν (αθλητικά) στην Ευρώπη, αλλά ερχόμενοι εδώ ξαναβρήκαν ακόμη και φάκελο με πρόσκληση στην εθνική τους ομάδα.

Χορηγία ενόψει

Εως την Παρασκευή αναμένονται στη Λίγκα οι πλήρεις φάκελοι με τις προτάσεις για χορηγία. Ο ΟΠΑΠ προσβλέπει σε μακροχρόνια συνεργασία με τη Σούπερ Λίγκα και άλλωστε ενδεικτική των προθέσεών του είναι η τοποθέτηση – δήλωση κορυφαίου στελέχους του Οργανισμού. Είπε μεταξύ άλλων: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνεται στο όραμα 2020 και η εταιρεία έμπρακτα στηρίζει εδώ και πολλές δεκαετίες τον ελληνικό αθλητισμό. Μόνο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η στήριξη του ΟΠΑΠ ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ και σε αυτά περιλαμβάνονται η πρόταση χορηγίας προς τη Σούπερ Λίγκα, τα επιμέρους συμβόλαια με τις επαγγελματικές ομάδες, η στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, η ανάπτυξη των αθλητικών ακαδημιών και η μακροχρόνια χορηγία στην εθνική ομάδα». Χωρίς αμφιβολία, άκρως ελκυστικά και αναμένουμε τη συνέχεια σε άλλο επεισόδιο.

Ανοδος προπονητή

Αν τελικά οριστικοποιηθεί η παραμονή του Κορακάκη στον πάγκο του Ατρομήτου, σημαίνει απλά ότι ο κόουτς παίρνει προαγωγή. Ορισμένοι θα μιλήσουν για ευκαιρία που αξίζει. Αλλοι πως στο Περιστέρι χαμηλώνουν τον πήχη και δεν επιθυμούν να ξοδευτούν για προπονητή. Διαλέγετε και παίρνετε, αλλά πάντα το τελικό αποτέλεσμα κρίνει μια επιλογή.

Προβληματισμός

Η νέα αναβολή στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δημιούργησε προβληματισμό στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προετοιμάζονται για περίπου τρεις μήνες χωρίς ακόμα να έχει αρχίσει η αγωνιστική δράση. Οπως είναι γνωστό, αιτία της νέας αναβολής δεν είναι η έλλειψη χορηγού του πρωταθλήματος, αλλά τηλεοπτικής στέγης. Ο σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει άμεσα καθώς πρόκειται για τη βάση της δομής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας.