Την πρώτη επίσκεψή τους σε δημοτικό σχολείο ως πρεσβευτές του «ευ αγωνίζεσθαι» πραγματοποίησαν χθες στα Βριλήσσια ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης. Οι δύο σπουδαίοι έλληνες αθλητές, συνοδευόμενοι από τον Σταύρο Κοντονή που είχε την ιδέα να αναλάβουν οι δύο μπασκετμπολίστες τον συγκεκριμένο ρόλο, άκουσαν το κουδούνι στο 2ο Δημοτικό Βριλησσίων, μίλησαν στα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους και υπέγραψαν αυτόγραφα μέχρι… τελικής πτώσης.

«Δεν μπορώ να αρνηθώ» ψέλλισε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, «είναι χαρά μας» αποκρίθηκε ο Βασίλης Σπανούλης, όταν η «καταιγίδα» των παιδιών που ζητούσαν αυτόγραφα ολοένα και δυνάμωνε αντί να υποχωρεί. Τελικά, ακόμη και όταν μπήκαν στο γραφείο των δασκάλων δεν σταμάτησαν να υπογράφουν καθώς ο Σταύρος Κοντονής έφερε έναν μαθητή που είχε μείνει με το παράπονο. «Εκλαιγε ρε παιδιά και δεν μπορούσα να μη σας τον φέρω» είπε με απολογητικό ύφος ο υφυπουργός Αθλητισμού και οι Σπανούλης, Διαμαντίδης με έναν μαρκαδόρο έκαναν τα κλάματα, χαρά και γέλια.

«Είναι ωραίο να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά. Είμαστε τυχεροί που ασχοληθήκαμε με ομαδικό άθλημα γιατί μέσα από τον ομαδικό αθλητισμό γνωρίζεις τη χαρά της συνεργασίας. Είναι ωραίο να συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους για έναν κοινό στόχο. Ωστόσο πρώτα πρέπει να είστε καλοί μαθητές» είπε ο Βασίλης Σπανούλης. «Να ασχοληθείτε με τον αθλητισμό γιατί διαμορφώνει καλούς χαρακτήρες. Οποιο άθλημα κι αν ακολουθήσετε θα είναι καλό» είπε ο Διαμαντίδης, πριν βγει μαζί με τον αρχηγό του Ολυμπιακού στο προαύλιο για να παίξουν μπάσκετ μαζί με τα παιδιά, αλλά και με τον Σταύρο Κοντονή που δέχθηκε το πείραγμα του Σπανούλη έπειτα από καλάθι που σημείωσε. «Μικρός, στο σχολείο κι εγώ μπάσκετ έπαιζα. Αλλά έχω να πιάσω μπάλα από τότε» αποκάλυψε ο υφυπουργός.