Το δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ψωμιά και Πίτες» κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου μαζί με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Σε μία εικονογραφημένη έκδοση 160 σελίδων περιλαμβάνονται όλες οι αυθεντικές συνταγές μαζί με συμβουλές και οδηγίες από τις καλύτερες πίτες και κουλούρια.

Με οδηγό το πρακτικό βιβλίο μπορούμε να μάθουμε πώς θα φτιάξουμε τις τέλειες πίτες από κάθε γωνιά της Ελλάδος, αλλά και τις πιο διάσημες γλυκές και αλμυρές από χώρες του εξωτερικού.

Η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα (με μοσχάρι, αρνί και μαντζουράνα) και η κοσιφόπιτα (κεφαλονίτικη μπακαλιαρόπιτα), η χανιώτικη τούρτα (με αρνί, γραβιέρα και τυρί μαλάκα), η στριφτή τυρόπιτα της Σκοπέλου και της Αλοννήσου, η κοθρόπιτα της Ρούμελης, η γλυκιά ρυζόπιτα των Σερρών, η πρασαβγόπιτα από τα Ζαγοροχώρια, οι κρητικές μαραθόπιτες και οι κρητικοί μποξάδες με αρνί, η χταποδόπιτα των Επτανησίων, η γλυκιά κολοκυθόπιτα της Μακεδονίας οριοθετούν μαγειρικά σύνορα και δίνουν γεύση σε τοπικές ταυτότητες.

Και αυτές, πέρα από τις λεγόμενες γυμνόπιτες (μπατζίνες, πλαστοί) στην Ήπειρο, τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία ή τη γυμνή κολομπαρόπιτα της Χαλκιδικής. Οι διαφορές στα υλικά δείχνουν και τη διαφορετική – τοπική – ευαισθησία στη γεύση: η ρουμελιώτικη τυρόπιτα, λόγου χάριν, έχει πολλά περισσότερα αβγά, που δένουν με το φύλλο και μπόλικο λάδι που την κάνει πιο πλούσια (αν και πιο βαριά) από τις πίτες π.χ. της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Το Σάββατο μαζί με «ΤΑ ΝΕΑ».