Η εκδήλωση του Χρηµατοπιστωτικού Τοµέα του Τµήµατος Οικονοµικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε ξενοδοχείο κοντά στην Οµόνοια µόλις είχε ξεκινήσει µε καθυστέρηση. Στο βήµα βρισκόταν η Μαρία Φραγκάκη, µέλος της Πολιτικής Γραµµατείας, όταν στην αίθουσα εισέβαλε οµάδα 10 νεαρών µελών της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας εκτοξεύοντας συνθήµατα και φέιγ βολάν.

Από το πάνελ τούς παρακολουθούσε ο υπουργός Οικονοµικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι εισβολείς δεν έκαναν µεγάλη φασαρία, αφού σε λίγα λεπτά, και µε προτροπή του Στέλιου Παππά που τούς πλησίασε και τούς ζήτησε ψύχραιµα να φύγουν, αποχώρησαν.

Το κοινό, στη συντριπτική πλειονότητα συριζαίοι, χειροκρότησε και η εκδήλωση συνεχίστηκε κανονικά. Για την ιστορία τα φέιγ βολάν του Ρουβίκωνα έγραφαν: «Διαγραφή του χρέους – Εξω απ’ την Ε.Ε. Με λόγια επανάσταση δεν γίνεται λαέ».

Λίγο αργότερα, στο κείµενο που ανήρτησαν στο Διαδίκτυο τα µέλη του Ρουβίκωνα αναρωτιούνται «τι άλλο θα είχε κάνει η Δεξιά που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;». Στο σχετικό κείµενο επικαλούνται µε νόηµα µια δήλωση που είχε κάνει το 1998 ο ιταλός µεγαλοβιοµήχανος Gianni Anielli:«Υπάρχει ένα είδος Αριστεράς που είναι πιο χρήσιµη από τη Δεξιά. Πρόκειται για εκείνη την Αριστερά που µπορεί να κάνει όλα όσα δεν θα µπορούσε να κάνει η Δεξιά».

Στη συνέχεια κάνουν κριτική στην οικονοµική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: «Μνηµόνια υπογράφει, συντάξεις µειώνει, εργασιακά δικαιώµατα ετοιµάζεται να καταργήσει, όλη η δηµόσια περιουσία που νέµονταν το κράτος τώρα ετοιµάζεται να “σκοτωθεί” σε ιδιώτες».

Στο κείµενο πρόλαβαν κι έκαναν αναφορά στο «ψέκασµα» στους συνταξιούχους καθώς «και στον ΣΥΡΙΖΑ σύντοµα το κλοµπ του µπάτσου έρχεται στο “κανονικό” βάρος».