Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Λιου Γιουνσάν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ο οποίος είναι αρμόδιος για ζητήματα πολιτισμού.

Η συνάντηση έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Προκόπη Παυλόπουλο να επισημαίνει ότι η Ελλάδα και η Κίνα εκπροσωπούν δύο πανάρχαιους πολιτισμούς που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

«Σήμερα μπορούν, μέσα από τα διδάγματά τους και την κληρονομιά τους, να υπερασπισθούν τρεις βασικές αρχές που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η Ανθρωπότητα κατά τον προορισμό της. Και αυτές είναι οι αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης» συμπλήρωσε ο Παυλόπουλος και ευχαρίστησε τον κινέζο αξιωματούχο για το δώρο προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, μιλώντας για «ένα πολύτιμο κόσμημα του κινεζικού πολιτισμού».

Ο Λιου Γιουνσάν υπογράμμισε ότι κύριος σκοπός της επίσκεψής του είναι η υλοποίηση των κοινών συμφωνιών, στις οποίες έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο πλευρών και η προώθηση περαιτέρω της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας – Ελλάδας. «Η επίσκεψή μας αποδίδει μεγάλη σημασία στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.