Με την επίδοση της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου στον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ολοκληρώθηκε χθες το χρονικό της προαναγγελθείσας – κατά πολλούς – εξόδου του από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Πριν από λίγες ημέρες η πλειοψηφία των συναδέλφων του με τη θετική τους ψήφο τον επέλεξε για να μείνει μία ακόμα διετία στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, κι ας γνώριζε πως ο Ντογιάκος θα ήταν μια επιλογή με «ημερομηνία λήξης». Κι αυτό γιατί η καταδικαστική απόφαση που του επέβαλε ποινή μεγαλύτερη από την πρωτόδικη της επίπληξης τον οδηγούσε σε τροχιά εξόδου με την κοινοποίησή της. Οπερ και εγένετο χθες.

«Το μήνυμα που έστειλαν οι εισαγγελείς με την επανεκλογή Ντογιάκου, παρά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς του, τελικά έμεινε… κενό» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά δικαστικές πηγές.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις το τιμόνι της Εισαγγελίας Εφετών αναλαμβάνει ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας, ο οποίος είχε εκλεγεί δεύτερος στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οσο για την επόμενη μέρα; Για την ανάδειξη του νέου προϊσταμένου θα διεξαχθούν και πάλι εκλογές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Λιόγας θα είναι και πάλι υποψήφιος. Αγνωστο είναι αν θα υπάρξει κάποιος ανθυποψήφιός του. Πάντως, όλοι στην Εισαγγελία περιμένουν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης.