«Και εγώ συνταξιούχος είμαι και μη νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα αιτήματα αυτών των ανθρώπων» είπε την επόμενη ημέρα του ψεκασμού των συνταξιούχων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σε συνέντευξή του –μία ημέρα μετά τα επεισόδια –παραδέχθηκε ότι «δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει χρήση δακρυγόνων απέναντι στους συνταξιούχους και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος». Και χαρακτήρισε αυτό που συνέβη «λάθος». Εκανε βέβαια περιγραφή του σκηνικού, ότι οι διαδηλωτές ταρακουνούσαν την κλούβα με κίνδυνο να ανατραπεί…

Εκφράζοντας την κατανόησή του παραδέχθηκε ότι «ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ηταν γύρω στους 1.200 διαδηλωτές, συνταξιούχοι, οι οποίοι διαμαρτύρονταν οι άνθρωποι για το δίκιο τους, για τα προβλήματά τους». Και συνέχισε: «Είμαστε στον έκτο χρόνο κρίσης και Μνημονίων και καταλαβαίνετε ότι η οργή αυτών των ανθρώπων, δίκαιη εν πολλοίς, περισσεύει σε πολλές περιπτώσεις και υπερβαίνονται τα όρια από οποιαδήποτε πλευρά».

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και βολές κατά προκατόχων του υπουργών επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΟΚ οι οποίοι έριχναν περισσότερα δακρυγόνα ενώ φέτος έπεσαν μόνο γύρω στα 300.