Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μαξίμου, η οποία άρχισε λίγο μετά τις 19:30 της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 21:00.

Παρόντες ήταν ακόμη ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ενώ τον αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος, Μεσογαίας Νικόλαος και Φθιώτιδος Νικόλος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Εκκλησίας της Ελλάδος Θ. Παπαγεωργίου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πολύ γόνιμο διάλογο. «Εξετάστηκαν όλα τα θέματα, διευκρινίστηκαν παρεξηγήσεις από το παρελθόν. Εκκλησία και Πολιτεία προχωρούν ενωμένες», τόνισε χαρακτηριστικά

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ζήτησε τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ιεραρχίας την Τετάρτη το μεσημέρι. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Σπάρτης και Φιώτιδος καθώς και ο νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής.

Επιθυμία του Αρχιεπισκόπου ήταν η συνάντηση να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας προκειμένου, στη συνέχεια, αύριο το πρωί που θα συνεδριάσει η Ιεραρχία να πάρει τις αποφάσεις της.

Σε ερώτηση εάν ετέθη όρος για τη συμμετοχή ή μη του υπουργού Παιδείας η απάντηση ήταν ότι «δεν ετέθη κανείς όρος. Το μόνο που ζητά η Ιεραρχία είναι να ανασταλεί η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών σύμφωνα με τις νέες οδηγίες».