Ο καλοντυμένος κύριος, αποχωρώντας με την παρέα του εκείνο το ανοιξιάτικο βράδυ του Απριλίου του 2014 από ιταλικό εστιατόριο, άφησε δίπλα στο πιάτο του μια χρησιμοποιημένη χαρτοπετσέτα, όχι όμως με ίχνη φαγητού.

Το γκαρσόνι που μάζεψε το τραπέζι την άνοιξε και είχε κυριολεκτικά στο… πιάτο την αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας για το Μουντιάλ της Βραζιλίας λίγους μήνες αργότερα!

Αυτός που είχε αφήσει τη χαρτοπετσέτα δεν ήταν άλλος από τον εκλέτορα της εθνικής ομάδας και νυν τεχνικό του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο, ο οποίος είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του στους φίλους με τους οποίους είχε δειπνήσει.

Οπως είναι λογικό στην Πορτογαλία ο κόουτς έγινε viral και τα ΜΜΕ τον έστησαν στα έξι μέτρα. Και ας είχε φτάσει τους Πορτογάλους μια ανάσα από τα ημιτελικά του Euro της Ουκρανίας και της Πολωνίας το 2012, όταν αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες των πέναλτι στον προημιτελικό από τη μετέπειτα κάτοχο Ισπανία (κορυφαία ομάδα της τετραετίας 2008-12).

Απλά στη Βραζιλία η αποστολή της… χαρτοπετσέτας απέτυχε οικτρά (έμεινε εκτός στους ομίλους!) και όταν ήρθε και η εντός έδρας ήττα από την Αλβανία στα προκριματικά του Εuro 2016 αποχαιρέτησε για να τον διαδεχτεί ο Φερνάντο Σάντος που οδήγησε την πατρίδα του στη Γη της Επαγγελίας.

Στην Πορτογαλία, ένα από τα παρατσούκλια που του είχαν κολλήσει κάποιοι δημοσιογράφοι ήταν το «Τσάρλι Τσάπλιν» κυρίως για τις γκριμάτσες που έκανε και θύμιζε τον μέγα κωμικό από τη εποχή του βωβού κινηματογράφου ακόμα.

Στον λίγο καιρό που βρίσκεται στον Ολυμπιακό έχει ήδη χρησιμοποιήσει αρκετές, μια εκ των οποίων διάλεξε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ όταν ρωτήθηκε αν νιώθει υπό καθεστώς πίεσης. Γούρλωσε τα μάτια και ευθαρσώς είπε: «Ναι, αυτή είναι άλλωστε η ζωή του προπονητή».

Το είπε και το εννοούσε, καθώς τις τελευταίες μέρες μετά τον αγώνα στη Λάρισα ο Πάουλο Μπέντο ήταν με το μαχαίρι στον λαιμό, κινδυνεύοντας άμεσα να αποπεμφθεί από του Ρέντη, ενώ μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ πατούσε πλέον καλύτερα στα πόδια του. Το έβλεπες στις αντιδράσεις του, στις δηλώσεις του, ακόμα και στις κινήσεις του στο παιχνίδι. Ο τρόπος που πανηγύρισε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήταν χαρακτηριστικός καθώς έβγαζε και αυτός την τρομερή πίεση που ένιωθε.

Στις προπονήσεις είναι αρκετά απόμακρος, σε σημείο κάποιες φορές οι παίκτες να αναρωτιούνται αν έχει κάτι μαζί τους. Απλά είναι το στυλ του ενώ μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται και ο ίδιος σε ένα στάδιο εκμάθησης των ταλέντων, των ικανοτήτων, των αδυναμιών αλλά ακόμα και των μικρών ονομάτων κάποιων ποδοσφαιριστών του, εξού και κάποια αγωνιστικά πειράματα.

Το θέμα με τον Φορτούνη δεν το δημιούργησε τυχαία, καθώς ο νεαρός διεθνής έκανε φέτος ένα μεγάλο συμβόλαιο εξαργυρώνοντας μια εκπληκτική περσινή χρονιά (πρώτος σκόρερ και πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος). Στη συνέχεια ήρθε ο αποκλεισμός από τους Ισραηλινούς, οι παίκτες (και ο Φορτούνης) τα άκουσαν από τους οπαδούς στου Ρέντη, συνεπώς ο μπαλαντέρ της ομάδας δεν ήταν πνευματικά έτοιμος στον βαθμό που ήθελε ο κόουτς. Τώρα τον κέρδισε, αλλά το στοίχημα που θέλει να κερδίσει με την ομάδα έχει ακόμα πολύ δρόμο.