O Μοσκοβισί δήλωσε χθες ότι εύλογος χρόνος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι ο Νοέμβριος.

Τον Μοσκοβισί να τον ακούμε γιατί τα ξέρει καλά. Πέρυσι τέτοια εποχή, ας πούμε, είχε προβλέψει ότι η πρώτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του… 2015!..

Η πρώτη αξιολόγηση συνεχίζεται απτόητη στις μέρες μας και ο Μοσκοβισί φωνάζει να τελειώνουν με τα προαπαιτούμενα ώστε να πέσει έξω μόνο έναν χρόνο.

Είναι αλήθεια ότι μάλλον δεν έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης.

Προ μηνών, ας πούμε, σε ένα γεύμα στην Ελλάδα αναρωτιόταν γιατί δεν βοηθούν όλοι τον Τσίπρα που τα κάνει καλά. Γελούσαν και τα γκαρσόνια μαζί του…

Υποθέτω ότι δεν γνωρίζει πως αυτή η καλή κυβέρνηση έχει κάτι δυσκολίες και κάτι τρεχάματα –για την ακρίβεια τη βρίζει το 86,5% των Ελλήνων.

Ευτυχώς όμως για τον Μοσκοβισί, δεν το βάζει κάτω. Κι αντεπιτίθεται.

Κατ’ αρχήν, αναμένεται να ανακοινώσει «Επιτροπή Διαλόγου για την Αναθεώρηση του Συντάγματος» με κάτι συριζαίους πανεπιστημιακούς.

Ετσι όταν οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις συντάξεις, θα εμφανίζεται ο συριζαίος πανεπιστημιακός υπηρεσίας και θα ρωτάει:

Καλά οι συντάξεις αλλά για το άρθρο 15,3 του Συντάγματος τι λέτε; Να αλλάξει ή να μην αλλάξει;

Υστερα ακολουθούν τέσσερις χιλιάδες προσλήψεις στην Υγεία που θα γίνουν με τα λεφτά των καναλαρχών.

Σημαντική εξέλιξη διότι στην αρχή τα λεφτά αυτά θα πήγαιναν σε «ευπαθείς ομάδες» –έτσι είχε πει ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη…

Τώρα το έστριψαν και πάνε σε προσλήψεις –αλλά από το ολότελα καλές κι οι νοσοκόμες…

Βέβαια την άλλη μέρα βγήκε η αρμόδια ομοσπονδία κι είπε ότι οι προσλήψεις αυτές έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και θα πληρωθούν από το ΕΣΠΑ οψέποτε γίνουν. Δεν πειράζει. Εγώ πιστεύω τον Παππά.

Ο οποίος έως τώρα έχει μαζέψει ογδόντα εκατομμύρια από τις άδειες κι αν δεν τον βάλει το Συμβούλιο της Επικρατείας να τα επιστρέψει με τόκο, λέει ότι θα μαζέψει (;) 240 εκατομμύρια για δέκα χρόνια.

Δηλαδή, 24 εκατομμύρια τον χρόνο ή 2 εκατομμύρια τον μήνα. Απλή αριθμητική.

Τα 2 εκατομμύρια δεν είναι λίγα –τόσα παίρνουν μόνο οι μετακλητοί του Πρωθυπουργικού Γραφείου…

Αλλά 2 εκατομμύρια για τέσσερις χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές βγάζει ένα πεντακοσάρικο μηνιαίως. Αυτά θα τους δίνει ο Παππάς από τα κανάλια και βοήθειά τους.

Πράγμα που σημαίνει ότι κακώς διαβάλλεται ο υπουργός Επικρατείας –ούτε καναλάρχης είναι, ούτε χούντα, ούτε «μακρυχέρης» που λένε οι δεξιοί…

Αδελφή του Ελέους είναι ο άνθρωπος. Τον συνάνθρωπο θέλει να βοηθήσει. Ο ψυχικός του κόσμος τον οδηγεί.

Μπράβο του.