Τη βαριά κατηγορία περί «συναλλαγής» μεταξύ της κυβέρνησης και των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών απευθύνει προς το Μέγαρο Μαξίμου η Ν.Δ., ανεβάζοντας υπέρμετρα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Εν μέσω της εκκρεμότητας που υπάρχει με το Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, η αξιωματική αντιπολίτευση ενόψει και της συζήτησης στο Κοινοβούλιο το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, επιλέγει μια άκρως επιθετική ρητορική, δείχνοντας ότι από εδώ και πέρα οι τόνοι θα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Οι δημόσιες τοποθετήσεις ανώτατων δικαστικών λειτουργών, δηλαδή της ηγεσίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, για μισθολογικά θέματα, μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, εισπράττονται από την κοινωνία ως συναλλαγή» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ν.Δ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχει η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διαβρώσει κάθε έννοια ανεξαρτησίας των υπολοίπων θεσμών. Και όπως λένε υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, η κυβέρνηση μετέρχεται όλων των μεθόδων για να εφαρμόσει τη στρατηγική της και μεταδίδεται ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Δευτέρα επί της ουσίας θα πει ότι πλέον στη χώρα υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας.

«Είναι σαφές ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια συνειδητή προσπάθεια της εκτελεστικής εξουσίας να υποδουλώσει στις επιλογές της όλους τους υπόλοιπους θεσμούς της χώρας» υποστηρίζουν κεντρικά στελέχη της Ν.Δ.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να συζητήσει θέματα που αφορούν στους μισθούς των δικαστών, όφειλε να καλέσει τις συνδικαλιστικές τους Ενώσεις. «Όχι την ηγεσία της Δικαιοσύνης, που αποδεχόμενη την εμπλοκή της σε τέτοιου είδους συζητήσεις, έχει τις δικές της ευθύνες για την αρνητική εντύπωση που προκαλείται» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, η Ν.Δ. στέλνει μήνυμα προς όλες ανεξαιρέτως τις πλευρές, με την επισήμανσή της, «ότι στις ευνομούμενες δημοκρατικές Πολιτείες, η εκτέλεση της αποστολής της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο γνώμονα ή κριτήριο πέραν της εφαρμογής των νόμων και μόνον. Οτιδήποτε άλλο αποκτά διάσταση θεσμικής εκτροπής».