Από μία οπτική, η γαλάζια διεύρυνση άρχισε. Από μία άλλη δικαιώθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, που στοιχημάτιζε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι είναι θέμα ημερών.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην εκπρόσωπος της Ενωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος έκρινε σκόπιμο η μοναχική διαδρομή του στην πολιτική να είναι εξαιρετικά σύντομη –και χθες δρασκέλισε το νέο κατώφλι της ΝΔ, στην Πειραιώς, για να υπογράψει την ένταξή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο μετεωρολόγος ίσως μέτρησε τα σημάδια των καιρών και αποφάσισε ότι η κατάλληλη στιγμή για να αφοσιωθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τώρα –αργότερα μπορεί να προκύψουν ανυπέρβλητα εμπόδια, εάν λειτουργήσει με τον τρόπο που εξαγγέλθηκε και εκείνο το καινοτόμο μητρώο πολιτικών στελεχών.

Ο ίδιος, άλλωστε, ξέρει καλά ότι έχει ο καιρός γυρίσματα και μια νέα στέγη πρέπει να εξασφαλιστεί εγκαίρως. Με μια σαφή διαχωριστική γραμμή, άλλωστε, απέναντι στον Λεβέντη (και τον Τσίπρα) είχε επίσης φροντίσει να αποκρούσει κάθε κατηγορία για καιροσκοπισμό.

Υπέρ των μεταρρυθμίσεων

Ο Κυριάκος τον αγκάλιασε διακηρύσσοντας ότι η ΝΔ «ενώνει όλους τους Ελληνες και υποδέχεται κάθε δημιουργικό άνθρωπο που θέλει να συμβάλει στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων».

Υποψιάζομαι ότι οι εναγκαλισμοί συνοδεύθηκαν και με διαβεβαιώσεις για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Προεξοφλώ, μάλιστα, ότι η εξέλιξη δεν πρόκειται να οδηγήσει σε εμφύλιο με τον έτερο γαλάζιο μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, στην Περιφέρεια Αττικής. Η καρδιά του Καλλιάνου θα συνεχίσει και με το νέο κόμμα να χτυπάει για τη Β’ Πειραιώς, όπου ο Λεβέντης τον είχε «ρίξει» στη δεύτερη θέση, πολύ περισσότερο τώρα που έχει χηρέψει στη γαλάζια λίστα και η θέση του Φαήλου Κρανιδιώτη.