Με αέρα αισιοδοξίας ατενίζει την εναπομείνασα τριετία της κυβερνητικής θητείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Πρόεδρος της Βουλής. Σε συζήτηση που είχε χθες με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο περί της πιθανότητας εκλογών, ο Νίκος Βούτσης απάντησε χαρακτηριστικά:

«Είσαι καλά; Θα εξαντλήσουμε την περίοδο κανονικότατα, διότι αυτό προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι σαφές ότι στον σχεδιασμό τής κυβέρνησης δεν υπάρχει θέμα. Εχουμε συνομολογήσει ότι το αποτύπωμα είναι αυτό που αφήνει καθ’ όλη τη διάρκεια και μένει και τελευταίο. Εντάξει, δεν υπάρχει ενδεχόμενο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, δίνοντας ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα έκανε γνωστό ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα συγκροτηθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο Βούτσης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η πρώτη αξιολόγηση «θα τελειώσει τις προσεχείς ημέρες και ο Οκτώβρης θα αξιοποιηθεί για να κλείσει και η δεύτερη, το αργότερο αρχές Νοέμβρη. Παραλλήλως υπάρχει και η προσδοκία για ρύθμιση του χρέους εντός του 2016».