«Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν χειραγωγούνται από τους διαδίκους, ούτε χρησιμοποιούνται ως όχημα ικανοποίησης πολιτικών επιδιώξεων». Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση χθες ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου, μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία της Δικαιοσύνης με τον Πρωθυπουργό.

«Εμείς είμαστε τεταγμένοι στο υπηρεσιακό μας καθήκον, προσπαθούμε να το επιτελούμε κατά τρόπο άψογο σε ένα κλίμα ενότητας και ηρεμίας που είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά της ομαλής λειτουργίας ενός ανώτατου δικαστηρίου», πρόσθεσε, για να υπογραμμίσει: «Οσοι επιχειρούν να διαταράξουν αυτό το κλίμα ενότητας και ηρεμίας το οποίο επικρατεί στο δικαστήριο, προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία στη Δικαιοσύνη και τη βλάπτουν σε μια καίριας σημασίας χρονική περίοδο για την πατρίδα μας».

Οι παραιτήσεις. Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες παραιτήσεις των δύο αντιπροέδρων του ΣτΕ από την Ενωση των Δικαστικών Λειτουργών είπε: «Σας απάντησα ότι αυτοί οι οποίοι πράττουν αυτά είναι ελάχιστοι, μια μειοψηφία η οποία προσφέρει πολύ κακή υπηρεσία στο κλίμα ενός ανώτατου δικαστηρίου».

Ο Νίκος Σακελλαρίου τέλος τήρησε με ευλάβεια τη μυστικότητα σε ό,τι αφορά την επόμενη διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες. «Λέτε να σας πει ο πρόεδρος του ΣτΕ; Να εξαγγείλει πότε θα κάνει διάσκεψη μιας υποθέσεως;». Και πρόσθεσε: «Εγώ έχω μια ευθύνη, να μη χειραγωγούνται οι δικαστές μου προπαραμονή της διασκέψεως, να καθήσουν ήρεμοι σε ένα τραπέζι να πάρουν μια απόφαση. Εγώ αυτά τα τίμια πράγματα ξέρω. Και πηγαίνω σπίτι μου και κοιμάμαι ήσυχος, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου».