Η (αναμενόμενη) εύκολη πρόκριση του Ολυμπιακού (Γκριν 16, Μάντζαρης 14) στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με το επιβλητικό 99-48 επί του Κολοσσού Ρόδου (Τσούκου 14) χθες το απόγευμα στο ΣΕΦ, περνάει στην παρούσα φάση σε δεύτερη μοίρα. Την ίδια ώρα ο Πάτρικ Γιανγκ ψηνόταν στο νοσοκομείο με 39 πυρετό και δεν τον έπιαναν ενέσεις και χάπια!

Είναι βέβαιο ότι οι παλαιότεροι στην ομάδα (ρωτήστε και τον Μίλαν Τόμιτς) έχουν ήδη φέρει στο μυαλό τους τον Ντράγκαν Τάρλατς, καθώς το παλικάρι (ο Γιανγκ) διεκδικεί Οσκαρ ατυχίας. Χάνοντας ουσιαστικά όλη την πρώτη του χρονιά στο λιμάνι (μένοντας για 10 μήνες στα πιτς με ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό του γόνατο), με την επιστροφή του φέτος στην προετοιμασία, υπέστη μικρό αποσπαστικό κάταγμα στον δείκτη του αριστερού χεριού και μέχρι πρότινος έπαιζε με νάρθηκα. Ευχή όλων είναι το χθεσινό να είναι το τελευταίο πλήγμα για τον αμερικανό σέντερ, ο οποίος, όπως είχε δείξει –πέρυσι –στα πρώτα δείγματα γραφής, μπορούσε να κάνει παπάδες ιδιαίτερα στη συνεργασία του με τον Σπανούλη.

Κατά τα άλλα, οι Πειραιώτες έδειξαν και χθες τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να παίξουν φέτος, σαφώς πιο γρήγορα (όχι βιαστικά) και θεαματικά, κυρίως για να εκμεταλλευτούν την ικανότητά τους να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο. Μέχρι και ο Μπιρτς πίεζε τον αντίπαλο σέντερ στο μισό γήπεδο, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσήλωση των παικτών του. Αν και τώρα ακολουθούν τα δύσκολα.