Κι όμως, υπάρχουν ονόματα στις ομάδες, ποδοσφαιριστές σημαντικοί σε άλλες εποχές, που κατά τις πρώτες τέσσερις στροφές της περιόδου έχουν χάσει έδαφος και μοιάζουν εξαφανισμένοι, μακριά από τις επιλογές των προπονητών. Με αξιομνημόνευτη χρηματιστηριακή αξία και ασφαλώς αρκετούς θαυμαστές. Αξίζει να τους ρίξουμε μια πρόχειρη ματιά, προσπαθώντας να ανιχνεύσουμε και τι κρύβεται από πίσω. Ο Σιόβας του Ολυμπιακού είναι μια τέτοια περίπτωση. Δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Μπέντο, μολονότι ξεπέρασε τα προβλήματα τραυματισμών και γυμνάζεται σε κανονικούς ρυθμούς. Ο διεθνής έλληνας σέντερ μπακ πέρασε δύσκολο καλοκαίρι και ακούστηκε πως θα προέκυπτε μέχρι και διαζύγιο. Τελικά, έμεινε στο Λιμάνι, ωστόσο βρίσκεται πολύ πίσω σε σύγκριση με τους αλλοδαπούς Μποτία, Ντα Κόστα και Βιάνα που εμπιστεύεται ο πορτογάλος κόουτς. Θα μπει σφήνα ο Σιόβας ή θα χάσει κι άλλο έδαφος; Ιδια ερωτήματα προκύπτουν και με τον Πάρντο. Ο συγκεκριμένος δεν δηλώθηκε καν στην ευρωπαϊκή λίστα και επί του παρόντος δύσκολα γυρίζει το χαρτί, καθόσον δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής ούτε στο πρωτάθλημα. Αν και ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη διεμβολιστών, ο εξτρέμ από την Κολομβία παραγκωνίζεται, με την ευθύνη να ανήκει και στον ίδιο όπως πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις.

Επιστρέφει

Στην ΑΕΚ πρέπει να σταθούμε στην περίπτωση του Κολοβέτσιου. Από βασικός και αναντικατάστατος τα προηγούμενα χρόνια έφτασε στο σημείο να χαθεί εντελώς και να μείνει στο περιθώριο ένεκα της απόκτησης των Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι. Τελικά, ο τραυματισμός του άγγλου μπακ, που άγνωστο πόσο θα τον κρατήσει εκτός μάχης, φαίνεται ως ευκαιρία επανόδου για τον Κολοβέτσιο, αρκεί να δέσει με τον ουκρανό στόπερ στις ευκαιρίες που θα πάρει. Κάτι που κάνει ο Βιγιαφάνιες στον Παναθηναϊκό, που αν και δεν θεωρείται βασικός και στην πρώτη γραμμή των επιλογών του Στραματσόνι, οσάκις του δίνεται η δυνατότητα πείθει για το ταλέντο του και την απρόβλεπτη κίνηση που διαθέτει. Οσο για τον Μπουμάλ, έφτασε εν χορδαίς και οργάνοις τον περασμένο χειμώνα στο Κορωπί, ο ιταλός τεχνικός όμως προτιμά άλλες λύσεις.

Παλεύουν

Ο Ιβιτς πασχίζει να χτίσει έναν άκρως ανταγωνιστικό ΠΑΟΚ και φαίνεται να τα καταφέρνει, αν και κάποιες δυσκολίες στον τομέα του γκολ δεν κρύβονται. Τι συμβαίνει, όμως, με τους νεαρούς; Ο Πέλκας, για παράδειγμα, μόνο ως αλλαγή παίζει, κάτι που δύσκολα εξηγείται με δεδομένο ότι πέρυσι έκανε ξεπέταγμα και πρόσφερε σε αρκετά ματς. Το ίδιο γίνεται και με τον Κίτσιου, ένα μπακ με δυνατότητες που τον βλέπουμε όλο και λιγότερο, αλλά του ζητά παραπάνω ο Ιβιτς για να τον εμπιστευθεί.

Ολυμπιονίκες

Η Κορακάκη ξαναπιάνει το όπλο της. Πρώτη εμφάνιση μετά το Ρίο για το χρυσό κορίτσι, στον αποψινό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο (βολές 25 μέτρων). Οσο για την επίσης χρυσή Στεφανίδη, διεκδικεί τον τίτλο της κορυφαίας αθλήτριας της σεζόν και είναι στις υποψηφιότητες της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.