Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του UKIP, Στίβεν Γουλφ, ο οποίος κατέρρευσε, έπειτα από καβγά με συνάδελφό του. Ο Γουλφ αρχικά θεωρείτο ότι βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε και ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι αισθάνεται καλά και ότι θα παραμείνει στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian -επικαλούμενη πηγή κοντά στο κόμμα-, ο Τομ Γουλφ -φαβορί για την ηγεσία του Ukip- λογομάχησε με τον ευρωβουλευτή του Ukip Μάικ Χούκεμ, ο οποίος κατηγόρησε τον Γουλφ ότι «φλερτάρει» με τους Τόρις.

Η ίδια πηγή ανέφερε στην εφημερίδα: «Ο Στίβεν Γουλφ έβγαλε το σακάκι του, ήρθε κοντά (στον Χούκεμ) και του είπε: “Τώρα, πάμε έξω” ή κάτι τέτοιο». Οι δυο τους βγήκαν έξω και αντάλλαξαν μπουνιές, με αποτέσμα να χτυπήσει ο Γουλφ στο κεφάλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής αισθανόταν αρκετά καλά, ώστε να πάει να ψηφίσει στην Ευρωβουλή μισή ώρα αργότερα. Έφυγε στη μέση της ψηφοφορίας και κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Δημοσιογράφος του BBC ανέφερε νωρίτερα ότι ευρωβουλευτές του UKIP «αντάλλαξαν μπουνιές».

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνεται καθαρά ο Γουλφ, πεσμένος μπρούμυτα στο πάτωμα, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ukip, να κρατά ακόμη σφιχτά στο χέρι τον χαρτοφύλακά του.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ευρωβουλευτής υπέστη δύο «επιληπτικές κρίσεις». Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες η κατάσταση της υγείας του βουλευτή βελτιώθηκε και ο Γουλφ ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Γουλφ έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποιος θρόμβος στον εγκέφαλο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος, διαψεύδοντας το στέλεχος του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νιλ Χάμιλτον, ο οποίος νωρίτερα είχε αναφέρει ότι ο Γουλφ είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος ο Γουλφ, αφού ευχαριστεί τους υπαλλήλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το ιατρικό προσωπικό και τους άλλους ευρωβουλευτές του Ukip που τον βοήθησαν, δηλώνει ότι είναι «ευδιάθετος» και «χαμογελαστός όπως πάντα».

«Είμαι καθιστός και λένε ότι δείχνω καλά. Η μοναδική συνέπεια αυτή τη στιγμή είναι ένα μούδιασμα στην αριστερή πλευρά του προσώπου μου» πρόσθεσε, εξηγώντας ότι παραμένει για νοσηλεία «για προληπτικούς λόγους».

Νωρίτερα, ο ηγέτης του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ είχε πει ότι ο Γουλφ κατέρρευσε «έπειτα από διαπληκτισμό».

«Εκφράζω τη βαθιά λύπη μου για το γεγονός ότι, έπειτα από διαπληκτισμό, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στη διάρκεια συνεδρίασης ευρωβουλευτών του UKIP, ο Στίβεν Γουλφ κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του είναι σοβαρή» είχε σημειώσει ο Φάρατζ σε ανακοίνωσή του.

Ο Γουλφ, που σήμερα κλείνει τα 49 του χρόνια, θεωρείτο το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί τον Φάρατζ μετά την παραίτηση του τελευταίου, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

Ωστόσο, αποκλείστηκε από τη διαδικασία καθώς, για μερικά λεπτά, καθυστέρησε να υποβάλει την υποψηφιότητά του. Η Νταϊάν Τζέιμς, που εξελέγη τελικά πρόεδρος του Ukip, παραιτήθηκε έπειτα από τρεις εβδομάδες, εξηγώντας ότι δεν απολάμβανε τη στήριξη των στελεχών του, ούτε είχε τη δυνατότητα να προωθήσει αλλαγές στο κόμμα.

Ο Φάρατζ ανέλαβε και πάλι την Τετάρτη την ηγεσία του κόμματος.

Εσωκομματική έρευνα

Ο μεταβατικός πρόεδρος του Ukip Νάιτζελ Φάρατζ ανακοίνωσε απόψε ότι θα δώσει εντολή για τη διενέργεια εσωκομματικής έρευνας για τον “διαπληκτισμό” που σημειώθηκε “μεταξύ δύο ενηλίκων ανδρών” σε μια συνεδρίαση των ευρωβουλευτών του κόμματος στο Στρασβούργο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Στίβεν Γουλφ, ο επικρατέστερος διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος, ο Φάρατζ απέφυγε να κατονομάσει το άλλο πρόσωπο που ενεπλάκη στο επεισόδιο. Καταδίκασε όμως τα όσα συνέβησαν, τονίζοντας ότι κάνουν κακό στην εικόνα του Ukip.

“Μας κάνει να μοιάζουμε βίαιοι. Αυτό δεν είναι καλό”, σημείωσε.

Ο Γουλφ, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του μετά από αυτό το επεισόδιο, αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως, είπε ο Φάρατζ, προσθέτοντας ότι πιθανότατα δεν θα γίνει καταγγελία για το συμβάν στη γαλλική αστυνομία.