– Ολοι οι ρύποι, εκτός των αιωρούμενων σωματιδίων και του όζοντος, παρουσιάζουν μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Ακολουθεί το Θριάσιο Πεδίο, ενώ στα Μεσόγεια υπολογίζονται οι χαμηλότερες τιμές.

– Οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) είναι μεγαλύτερες στο Θριάσιο Πεδίο σε σχέση με την Αθήνα και τα Μεσόγεια, ενώ το όζον επιβαρύνει περισσότερο τα Μεσόγεια.

– Οι συγκεντρώσεις των οξειδίων του αζώτου, του διοξειδίου του θείου, του μονοξείδιου του άνθρακα και του καπνού είναι υψηλότερες στις κεντρικές περιοχές και λιγότερες στα προάστια. Το όζον εδώ παρουσιάζει αντίστροφη εικόνα. Σημειώνεται ότι το διοξείδιο του αζώτου δεν μειώνεται σε κανέναν από τους τύπους περιβάλλοντος που μελετήθηκε.

– Τα αιωρούμενα σωματίδια (PM10) δεν παρουσιάζουν εποχικότητα και έχουν περίπου σταθερές συγκεντρώσεις όλο τον χρόνο. Τα μικρότερης διαμέτρου αιωρούμενα σωματίδια (PM2,5) παρουσιάζουν ελαφρώς μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κατά τους θερινούς μήνες, διότι η ηλιακή ακτινοβολία βοηθά στον σχηματισμό τους δευτερογενώς.

– Η εποχική διακύμανση του όζοντος (O3) είναι αντίθετη από αυτή των υπολοίπων ρύπων με μέγιστο τον Αύγουστο ή τον Ιούλιο και ελάχιστο τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, καθώς επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία.

– Τα επεισόδια του μονοξειδίου του άνθρακα (CO) γίνονται τον Φεβρουάριο. Eίναι η εποχή που μεγιστοποιείται η συγκέντρωση του ρύπου και συνοδεύεται από χαμηλές ταχύτητες ανέμου.

– Τα επεισόδια του διοξειδίου του αζώτου συμβαίνουν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου –εκτός του Αυγούστου –αφού τότε μειώνεται και η συγκέντρωση του ρύπου –εξαιτίας της μείωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.