Στους διπλούς πάτους ταξιδιωτικού σάκου και βαλιτσών μέλη κυκλώματος με διεθνικό χαρακτήρα μετέφεραν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών ECSTASY.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν στη Ρόδο τρεις αλλοδαποί, μέλη του κυκλώματος οι οποίοι επιχείρησαν να διακινήσουν μέσω της Ελλάδας στο εξωτερικό, 9,2 κιλά κοκαΐνης, 1,5 κιλά μεθαμφεταμίνης και 4.900 χάπια ECSTASY

Πρόκειται για τρία μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα για 27χρονη υπήκοο Γερμανίας και δυο υπηκόους Λετονίας, ηλικίας 27 και 24 ετών. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί η δράση και τα στοιχεία ενός συνεργού τους, 45χρονου υπηκόου Ισραήλ, ο οποίος αναζητείται.

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίσθηκαν σε δωμάτιο τουριστικού καταλύματος, όπου διέμενε ο 45χρονος Ισραηλινός, ταξιδιωτικός σάκος και δύο βαλίτσες ειδικά τροποποιημένες, με διπλούς πάτους, που περιείχαν κοκαΐνη βάρους 4.508 γραμμαρίων, μεθαμφεταμίνη βάρους 1.475 γραμμαρίων και 4.900 χάπια ecstasy.

Μετά από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου εντοπίστηκαν και να συνελήφθησαν, επ’ αυτοφώρω οι δυο 27χρονοι (Γερμανίδα και Λετονός), τη στιγμή που επιχείρησαν να παραλάβουν τις παραπάνω αποσκευές για λογαριασμό του 45χρονου Ισραηλινού.

Επακολούθησε έρευνα στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι δύο συλληφθέντες, όπου εντοπίστηκε ο 24χρονος συνεργός τους και επιπλέον βρέθηκε μια ακόμη ειδικά τροποποιημένη βαλίτσα με επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης βάρους -4.670- γραμμαρίων. Όπως, προέκυψε η συγκεκριμένη βαλίτσα είχε παραδοθεί προ ημερών από τον 45χρονο στην 27χρονη για περαιτέρω μεταφορά της.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγής, κατοχής, μεταφοράς, αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διασαφηνιστεί πλήρως όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των μελών του κυκλώματος.