Θύμα πολιτικής δίωξης επιχείρησε να εμφανιστεί και χθες ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος απολογούμενος στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες», όπου αρνήθηκε ότι έχει την παραμικρή σχέση με διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος. Υπερασπιζόμενος την αθωότητά του έβαλε στο κάδρο της ιστορίας, όπως και πρωτοδίκως, το ΚΥΣΕΑ που είχε την αρμοδιότητα να αποφασίζει και να χαράσσει στρατηγική στον τομέα των εξοπλιστικών. Δεν παρέλειψε δε να στρέψει από το εδώλιο του κατηγορουμένου τα βέλη του σε πρώην συντρόφους του από το ΠΑΣΟΚ.

Εναντίον όλων!

Και τι δεν είπε… Υποστήριξε ότι υπήρξε μία «ανίερη συμμαχία» μεταξύ Βαγγέλη Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά, με μόνο στόχο να τον κλείσουν στην φυλακή, ενώ χαρακτήρισε τον Κώστα Σημίτη «ξεπερασμένο και συντηρητικό».

Καταφέρθηκε επίσης και κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. «Ημασταν στόχος του ίδιου του Παπανδρέου, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Κ. Σημίτη, αν και ο τελευταίος τον θεωρούσε μικρό και λίγο. Αλλά τον αξιοποίησε για να δικαιολογήσει την ήττα του στις επόμενες εκλογές, όταν έχασε από τον Καραμανλή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

Ο Ακης άπλωσε δίχτυ υπεράσπισης και για τη σύζυγό και συγκατηγορουμένη του στην υπόθεση Βίκυ Σταμάτη, αλλά και για την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, που έμειναν για καιρό στη φυλακή: «Ηταν όλα άνωθεν εντολές. Πολιτικές και δικαστικές εξουσίες αποφάσισαν και αδιαφορούσαν για την τύχη μου ή την τύχη της κόρης μου», είπε χαρακτηριστικά σε μία αποστροφή της απολογίας του, η οποία θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα.