Στη φωταγωγημένη βεράντα του πρώτου ορόφου του Μεγάρου Μαξίμου δεξιώθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους. Ο μπουφές ήταν λιτός με μπόμπες, καναπεδάκια και τυροπιτάκια. Το πολιτικό μενού εμπεριείχε κυρίως τις τηλεοπτικές άδειες, το συνέδριο και αρκετή κριτική για τη Νέα Δημοκρατία.

Η έκπληξη της βραδιάς όπως έμαθα ήταν το μουσικό πρόγραμμα που διασκέδασε τους βουλευτές: Ο Κώστας Ζουράρις κάθησε στο πιάνο και έπαιξε από ελαφρά τραγούδια έως αντάρτικα! «Κώστα ο τελευταίος πριν από σενα που είχε καθήσει εδώ ήταν ο Βαρουφάκης», του είπε ο Τσίπρας, προς έκπληξη (ή μήπως και σοκ) των παρευρισκομένων.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, συνεργαζόμενος στην πραγματικότητα ως «Πυρήκαυστος Ελλάς» όπως είναι το όνομα της πολιτικής του κίνησης, ξεκίνησε με «Ασε με να φύγω» (από πού αλήθεια και γιατί το είπε;) με τη φωνητική συνοδεία της Ελενας Κουντουρά και συνέχισε με «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», προφανώς για να δώσει έμφαση στην αδιατάρακτη συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.