Και να ήθελαν στο Μαξίμου να ξεχάσουν τον Χρήστο Καλογρίτσα, δεν θα τους αφήσει ο Πάνος Καμμένος. Δεν το αναφέρω γιατί ο συνέταιρος Πάνος ξαναχτύπησε χθες (με) τον παρ’ ολίγον καναλάρχη εργολάβο, αλλά επειδή είμαι επιφυλακτικός για την πηγή του θορύβου που ακούγεται από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, λόγω της παρέμβασης.

Μπορεί να γίνεται ξέφρενο πάρτι για τα ζητήματα που επιχείρησε να ανοίξει ο… αποκαλυπτικός Καμμένος, αλλά ο ίδιος ήχος θα μπορούσε να προέρχεται και από τεντωμένα νεύρα που τεστάρουν τις αντοχές των γυαλικών στο πάτωμα.

Εάν ο Καμμένος συνεχίζει να στοχοποιεί τον Καλογρίτσα σε συνεννόηση με τον Τσίπρα, θα φανεί λίαν συντόμως. Δεν αποκλείω, ωστόσο, ο υπουργός να κινήθηκε αυτοβούλως, θεωρώντας ότι προσφέρει εξυπηρέτηση στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, συντηρεί το θέμα του εργολάβου, την ώρα που οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσαν ότι το έχουν αφήσει πίσω. Με τη βεβαιότητα ότι τελευταία του βγαίνουν όλα (από Καλογρίτσα μέχρι Ιερά Σύνοδο), ο υπουργός Αμυνας θυμήθηκε χθες ότι, από το 2012 ακόμη, ο κουμπάρος του εργολάβος τον είχε δύο φορές φωνάξει κατ’ οίκον για να τον πείσει να κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπε ακριβώς έτσι, αλλά αυτό που υπονοούσε ήταν ότι ο Καλογρίτσας ήθελε πάντοτε να κόψει τα φτερά του Τσίπρα.

Με ύφος αποκαλυπτικό

Την πρώτη φορά, είπε ο Καμμένος στο Πρακτορείο 104.9 fm, ο Καλογρίτσας τού ζήτησε να μπει στην κυβέρνηση Σαμαρά και τη δεύτερη να μην μπει στην κυβέρνηση Τσίπρα. Η πρώτη συνάντηση δε, έγινε παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου –ο Καμμένος το «αποκάλυψε» με ύφος που άφηνε να εννοηθεί από τον ακροατή ότι έριξε πολιτική «βόμβα».

Η απάντηση του Βενιζέλου ήρθε λίγη ώρα αργότερα (μέσω Σκάι) και συνοδεύθηκε με την προτροπή «να διατηρήσουμε την σοβαρότητά μας». Πριν προσπεράσει το ζήτημα, ωστόσο, έκανε ένα λακωνικό σχόλιο: «Το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, ζητούσε να μπει στην κυβέρνηση ένα δεξιό κόμμα και να χάσει την επιρροή του; Εμείς θέλαμε να λειτουργήσουμε ως εγγυητές της σταθερότητας».

Κατά τα λοιπά, ο Καμμένος παρουσίασε χθες και το δικό του πλαίσιο για τον επικείμενο ανασχηματισμό –που δίνει τροφή για σκέψη: αφού είπε –το προφανές –ότι πρόκειται δηλαδή για αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού, πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να γίνει άνοιγμα σε παραγωγικούς φορείς της κοινωνίας που δεν θα προέρχονται κατ’ ανάγκη από την Αριστερά, αλλά και στους καραμανλικούς, οι οποίοι βρίσκονται υπό διωγμόν στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη».