Η Ιταλία δεν μπορεί να χάσει σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης! Η Ισπανία ήταν ανώτερη στο Τορίνο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά οι Ιταλοί κατάφεραν τελικά να πάρουν τον βαθμό (1-1) σε αγώνα για τον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018.

Το δώρο του Μπουφόν έδωσε την ευκαιρία στον Βιτόλο να σκοράρει (55′) και έως εκείνο το σημείο του ματς η Ισπανία κυριαρχούσε με κατοχή που άγγιζε το 70%, ενώ η Ιταλία δεν είχε ούτε μία τελική. Η είσοδος του Τσίρο Ιμόμπιλε έδωσε πνοή στην ομάδα του Τζιανπιέρο Βεντούρα, που πίεσε την ισπανική άμυνα και κατάφερε να ισοφαρίσει με πέναλτι του Ντε Ρόσι (82′). Η Ιταλία συμπλήρωσε 52 ματς προκριματικής φάσης Euro ή Μουντιάλ χωρίς ήττα. Η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν από τη Γαλλία (3-1) τον Σεπτέμβριο του 2006.

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στη Βιέννη, καθώς Αυστρία και Ουαλία ήρθαν ισόπαλες 2-2. Δύο φορές προηγήθηκαν οι Ουαλοί (Αλεν και αυτογκόλ του Βίμερ), ισάριθμες φορές ισοφάρισε η Αυστρία με τον Αρναούτοβιτς.

Ο μέσος του Παναθηναϊκού Ρόμπιν Λουντ σκόραρε, αλλά η Φινλανδία δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα στο Ρέικιαβικ. Η Ισλανδία νίκησε 3-2 κάνοντας μεγάλη ανατροπή στις καθυστερήσεις με γκολ των Φινμπόγκασον (90′) και Σίγκουρντσον (στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων). Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Πούκι (21′), ισοφάρισε ο Αρνασον (37′) και δύο λεπτά αργότερα ο Λουντ σκόραρε για το 2-1. Η Ισλανδία είναι αήττητη στο Ρέικιαβικ από τον Ιούνιο του 2013.

Να σημειώσουμε ότι η δεύτερη ομάδα που πήρε τη νίκη ως γηπεδούχος ήταν η Ιρλανδία, η οποία επικράτησε στο Δουβλίνο της Γεωργίας με 1-0.

Τα αποτελέσματα: 4ος όμιλος: Αυστρία – Ουαλία 2-2, Ιρλανδία – Γεωργία 1-0, Μολδαβία – Σερβία 0-3, 7ος όμιλος: ΠΓΔΜ – Ισραήλ 1-2, Ιταλία – Ισπανία 1-1, Λίχτενσταϊν – Αλβανία 0-2, 9ος όμιλος: Ισλανδία – Φινλανδία 3-2, Κόσοβο – Κροατία 0-6, Τουρκία – Ουκρανία 2-2.