Ακόμα και την εποχή της πιο σκληρής οικονομικής κρίσης που πέρασε ποτέ η χώρα υπάρχουν λουλούδια που συνεχίζουν να ανθίζουν. Αντιστέκονται, μπορούν και ορθώνουν το ανάστημά τους και το άνθος τους αφήνει μάλιστα και κέρδος στο ελληνικό κράτος!

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ανάπτυξη δεν φαίνεται ούτε με το κιάλι, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας σε πείσμα των καιρών κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος και πιο διάσημος και ήδη ενώ βρισκόμαστε έναν μήνα και κάτι πριν από το κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς (13 Νοεμβρίου) ο αντίκτυπος στο εξωτερικό είναι μεγάλος.

Πρόσφατα στην Κίνα και στον Μαραθώνιο του Παντζίν, οι δρομείς που συμμετείχαν έτρεξαν με το σύνθημα Run with Athens τυπωμένο στα μπλουζάκια τους, το οποίο μάλιστα υπήρχε και σε αρκετά σημεία της διαδρομής. Ο ΣΕΓΑΣ και η οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου της κινεζικής πόλης έχουν αδελφοποιηθεί με στόχο την προβολή των δύο αγώνων.

Συνεπώς η χάρη μας έφθασε πιο έντονα από ποτέ στην Κίνα (μία από τις μεγαλύτερες αγορές και με σημαντική συμμετοχή δρομέων της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο) ενώ τεράστια προβολή για τη διοργάνωση και γενικότερα για τη χώρα μας θα αποτελέσει και η παρουσία του μεγάλου αιθίοπα δρομέα Χαϊλέ Γκεμπρεσιλασιέ. Ενας εκ των κορυφαίων αθλητών όλων των εποχών που θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου για να βραβευθεί από τη Διεθνή Ενωση Μαραθωνίων (AIMS) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Αυθεντικού Μαραθωνίου.