Μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες Ελληνες που βρίσκονταν το Σάββατο το βράδυ στο εξωτερικό και είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν αεροπορικώς στη χώρα, προκάλεσε η εξαγγελθείσα απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας η οποία τελικώς ανεστάλη.

Πολλές εταιρείες είχαν προχωρήσει σε ακυρώσεις προγραμματισμένων πτήσεων τους προς την Ελλάδα τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, θεωρώντας δεδομένο πως οι 24ωρες απεργίες των ελεγκτών θα πραγματοποιούνταν, με αποτέλεσμα όσοι Ελληνες – και όχι μόνο – βρίσκονταν στο εξωτερικό να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς Ελλάδα και να περιμένουν την δρομολόγηση νέων πτήσεων από την Κυριακή.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, έπειτα από συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το απόγευμα του Σαββάτου,αποφάσισαν αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που προγραμμάτιζαν τις επόμενες μέρες.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, «έπειτα από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον υπουργό κ. Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο, όπου δόθηκαν διευκρινίσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα ΔΣ των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ωρων απεργιών».

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, είχε νωρίτερα δηλώσει ότι θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς στη συνάντηση «ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία».

Οι ελεγκτές είχαν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, η AEGEAN και η Olympic Air την Κυριακή 9 Οκτωβρίου θα εκτελέσουν κανονικά το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος πτήσεων, ενώ την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου όλες οι πτήσεις θα εκτελεστούν κανονικά.