Δύο λαμπάδες στους Αγίους Ευλάμπιο και Ευλαμπία, τα αδέρφια που εορτάζονται σήμερα από την Εκκλησία μας, πρέπει να κάνει τάμα η Εθνική για να νικήσει την Εσθονία απόψε στο Ταλίν, στην περίπτωση που πραγματοποιήσει την ίδια εμφάνιση με αυτήν εναντίον της Κύπρου.

Η τύχη, οι συγκυρίες και η απειρία των δύο πρώτων αντιπάλων της στα προκριματικά του Μουντιάλ, των αδύναμων Γιβραλτάρ και Κύπρου, συνετέλεσαν ώστε τα προβλήματα της Γαλανόλευκης να κρυφτούν κάτω από το χαλί.

Μια ομάδα ασύνδετη, με άκρα που μοιάζουν με ελβετικό τυρί, χωρίς ανασταλτικά χαφ, με παίκτες που κουβαλούν την μπάλα –ιδίωμα των μικρών ποδοσφαιριστών που διεκδικούν λίγη δόξα στο παιχνίδι –και με το δημιουργικό κομμάτι να μοιάζει με μουντζούρα σε καμβά, η Εθνική έχει δυσοίωνο μέλλον.

Ακόμα και τα δύο αστέρια της, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μανωλάς, μοιάζουν να παίζουν για τον εαυτό τους. Ο ένας νομίζει πως είναι ο Μπεκενμπάουερ και ο άλλος ο Μπαρέζι και καθετί καλό που βγαίνει από τους δύο παίκτες είναι από ατομικές προσπάθειες.

Το χειρότερο όμως είναι πως κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν πως η Εθνική είναι στον σωστό δρόμο γιατί ξεκίνησε με δύο νίκες στα προκριματικά και αρχίζει να θυμίζει την ομάδα του 2004 που έπαιρνε τα τρίποντα χωρίς σπουδαία απόδοση. Ας κρατήσουμε καλύτερα ομπρέλα. Ερχεται μπόρα!