Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τέσσερις μυθικές προτάσεις απέρριψε το καλοκαίρι ο Νεϊμάρ προτιμώντας να παραμείνει πιστός στην Μπαρτσελόνα.

Τέσσερις από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου, οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν, συμμετείχαν σε μια ιδιότυπη επίδειξη ισχύος προκειμένου να δελεάσουν τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η «Μούντο Ντεπορτίβο», οι Σειρήνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να καλύψουν τη ρήτρα των 190 εκατ. ευρώ που δένει τον Νεϊμάρ με την Μπάρτσα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρόσφερε στον Νεϊμάρ ετήσιες απολαβές 32 εκατ. ευρώ για συμβόλαιο 5+1 έτη και μπόνους υπογραφή συμβολαίου 40 εκατ. ευρώ.

Σ’ αυτό το σημείο έδειξαν τους πανίσχυρους οικονομικούς μυς τους η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίες όχι μόνο κάλυψαν την προσφορά της Ρεάλ αλλά προσέφεραν από 5 εκατ. περισσότερα στις ετήσιες απολαβές.

Ταυτόχρονα η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα διεμήνυσε στον παίκτη πως τα χρήματα δεν αποτελούν εμπόδιο και θα μπορούσε να καλύψει οποιοδήποτε ποσό, αρκεί να άναβε το πράσινο φως της μεταγραφής. Ο Νεϊμάρ δεν δέχτηκε να συζητήσει με τους Πολίτες.

Οι άλλοι τρεις μνηστήρες επιδόθηκαν σε έναν ανηλεή πόλεμο που, αν αναδείκνυε νικητή, σήμερα θα μιλούσαμε για τη μεγαλύτερη μεταγραφή όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα. Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πρόθυμες να προσφέρουν στον πατέρα του παίκτη ό,τι ήθελε, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσέφερε ένα πολυτελές σπίτι συν ό,τι και οι υπόλοιποι.

Οταν ο πόλεμος των τριών είχε φτάσει στο πιο κρίσιμο σημείο του, ο πρόεδρος της Παρί, Νάσερ αλ Κελαϊφί, υποσχέθηκε στον Νεϊμάρ το 30% των μετοχών ξενοδοχείου που θα χτιζόταν στη Βραζιλία και θα έφερε το όνομά του.

Τελικά αποδείχτηκε πως η κραυγή του Νεϊμάρ «Είμαι Μπάρτσα» στο πάρτι για την κατάκτηση του νταμπλ δεν ήταν απλά λόγια του αέρα, αφού η απόφασή του να παραμείνει στο Καμπ Νου θα του αποφέρει 25 εκατ. ευρώ ετησίως λιγότερα απ’ ό,τι του πρόσφεραν οι… τρεις Χάριτες.