Πόσα πράγματα μπορεί να κάνει ένα 20χρονο κορίτσι μέσα στο Παρασκευοσαββατοκύριακο;

Να πάει για καφέ με τις φίλες της, να δει μια ταινία στο σινεμά, ίσως να κάνει μια βόλτα στα μαγαζιά και να δει και τον φίλο της.

Η 20χρονη Αννα Κορακάκη σε ένα τριήμερο που βρέθηκε στην Μπολόνια για το Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής πρόλαβε να κατακτήσει δύο μετάλλια (χρυσό και ασημένιο), να σημειώσει δύο παγκόσμια ρεκόρ νεανίδων (και ένα αγώνων), να σχολιάσει τον τελικό των ανδρών στην τηλεόραση για λογαριασμό της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής και να πάρει μέρος στο περίφημο Τrophy, τον αγώνα επίδειξης μεταξύ των μεταλλιούχων, όπου γνώρισε την αποθέωση από θεατές και αντιπάλους!

Ολα αυτά για τη χρυσή και χάλκινη ολυμπιονίκη μας του Ρίο, την εκπληκτική Αννα Κορακάκη που ουσιαστικά στον αγώνα που κλείνει την αγωνιστική σεζόν για τη σκοποβολή τα πήρε όλα και έφυγε. Οχι μόνο έδειξε ότι παραμένει η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο (στον συνδυασμό των αγωνισμάτων του πιστολιού από 25 μέτρα και στο αεροβόλο από 10 μέτρα), αλλά κατάφερε για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση να φύγει με ζευγάρι μεταλλίων στις αποσκευές της.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα μετάλλια αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς κατακτήθηκαν από την πρωταθλήτριά μας με τους νέους κανονισμούς που θα ισχύσουν από το 2017 (απλά με τη σύμφωνη γνώμη των αθλητριών, την οποία κατέθεσαν εγγράφως, εφαρμόστηκαν στους αγώνες της Μπολόνια).

Σύμφωνα με αυτούς (που ευνοούν τους πιο σταθερούς αθλητές και αθλήτριες) έπειτα από κάθε γύρο ο τελευταίος στη βαθμολογία αποκλείεται, μέχρι να μείνει το ζευγάρι του τελικού. Επίσης σε κάθε γύρο οι αθλητές που προχωρούν μεταφέρουν τη βαθμολογία τους, άρα και στον τελικό δεν ξεκινούν από το μηδέν, αλλά μετράει τι έχει μαζέψει ο καθένας μέχρι τότε.

«Είναι φανταστικός ο τρόπος που ολοκληρώνεται μια καταπληκτική χρονιά με δύο ολυμπιακά μετάλλια. Εχει αλλάξει η ζωή μου μετά το Ρίο, το βλέπω και πλέον παρατηρώ στον δρόμο, στην καθημερινότητά μου, ότι ο κόσμος με αναγνωρίζει. Χαίρομαι γιατί δεν με επηρέασε η αλλαγή των κανονισμών» τόνισε η Αννα Κορακάκη μετά τον θρίαμβό της στο πιστόλι από τα 25 μέτρα.

Κατά την προσφιλή τη συνήθεια η Αννα στον προκριματικό ήταν 5η, αλλά στον τελικό άρχισε τις άχαστες βολές (είχε τέσσερις άψογες πεντάδες), με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο πριν οι αθλήτριες ρίξουν τις βολές του τελευταίου γύρου!

Ακόμα και να αστοχούσε και στις πέντε βολές δηλαδή του τελευταίου σετ (είχε τελικά 3/5), θα ήταν πάλι «χρυσή» και τελικά πήρε το μετάλλιο με 39 επιτυχίες έναντι 32 της Κορεάτισσας Κιμ. Ουσιαστικά αυτή η επίδοση όταν επικυρωθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία θα είναι και ρεκόρ αγώνων, καθώς ήταν η πρώτη διοργάνωση με τους νέους κανονισμούς.

Χωρίς ανάσα η Αννα και οι υπόλοιπες αθλήτριες το Σάββατο μπήκαν στο αεροβόλο από τα 10 μέτρα, όπου η πρωταθλήτριά μας έκανε δύο παγκόσμια ρεκόρ νεανίδων. Το πρωί στον προκριματικό, όπου δεν βρήκε κέντρο μόλις σε 9 βολές από τις 40 που εκτέλεσε (391/400), αλλά και το απόγευμα στον τελικό, όταν συγκέντρωσε 201 βαθμούς, όσους και η Μεξικανή Ζαβάλα Βάσκεζ που έπιασε την Αννα Κορακάκη στα δύο τελευταία σετ βολών. Στον «ξαφνικό θάνατο» στο shot out, η Μεξικάνα έπιασε 9,8 και η Κορακάκη 9,1.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο στα 10 μέτρα, η Κινέζα Ζανγκ και η ασημένια στα 25 μέτρα, η Γερμανίδα Καρς, έμειναν εκτός μεταλλίων, δείγμα της σταθερότητας που δείχνει η Αννα Κορακάκη.

«Ηταν για μια ακόμα φορά εξαιρετική, αλλά γνώρισε και τον απόλυτο σεβασμό από όλους. Ηταν φανερό σε κάθε στιγμή ότι την αντιμετωπίζουν πλέον ως ολυμπιονίκη, το έβλεπες σε κάθε βήμα» τόνισε στην «Ομάδα» ο προπονητής και πατέρας της Τάσος Κορακάκης.

Από του χρόνου, γυναίκα

Η Αννα συμμετείχε για τελευταία φορά σε διοργάνωση γυναικών με ηλικία νεάνιδας! Από του χρόνου και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαρτίου, που θα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση για τη νέα σεζόν, θα έχει πλέον ηλικιακά συμμετοχή μόνο ως γυναίκα.

Οταν όμως είχε αρχίσει να κατακτά μετάλλια σε αγώνες γυναικών ως νεάνιδα, καταλαβαίνει κανείς ότι το μέλλον τής ανήκει και είναι λαμπρό.