Η κατάρα του Μίδα ήταν πως ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός, αλλά αυτό δεν του επέτρεπε –τελικά –ούτε καν να μπορεί να φάει. Ο Πάουλο Μπέντο δεν έχει τέτοιο πρόβλημα, αν και έχει ήδη μετατρέψει σε χρυσό τον πάγκο της ομάδας του και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να τον αγγίξει.

Ο πορτογάλος τεχνικός μέχρι στιγμής αφήνει στα πιτ τόσο τον Φελίπε Πάρντο (των 6.000.000 ευρώ) όσο και τον Δημήτρη Σιόβα (των 3.000.000 ευρώ), ενώ δεν υπολογίζει καθόλου τον βασικότατο στην εθνική ομάδα Γιάννη Μανιάτη (με συμβόλαιο κοντά στο 1.500.000 ευρώ). Αν προσθέσει κανείς και το 1.000.000 που παίρνει ο Τσόρι Ντομίνγκες (που δύσκολα θα δει θέση βασικού), φτάνουμε σε έναν χρυσό πάγκο αξίας, μόνο από αυτή την τετράδα παικτών, 11,5 εκατ. ευρώ!

Οπως και να έχει, ο τεχνικός των πρωταθλητών είναι σε φάση που μαθαίνει την ομάδα και τους παίκτες και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα δώσει σε όλους (ακόμα και σε αυτούς που δεν υπολογίζει ως πρώτη επιλογή) ευκαιρίες, αρκεί αυτοί να τις αρπάξουν από τα μαλλιά.

Οσον αφορά πάντως τον Σιόβα, αν μη τι άλλο, με το κεντρικό δίδυμο (Ντα Κόστα – Μποτία) να μπάζει νερά σε αρκετά παιχνίδια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έρθει η ευκαιρία του, το θέμα είναι αν θα την αξιοποιήσει για να καθιερωθεί.

Πλέον, με το ντέρμπι κορυφής κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση) προ των πυλών, ο Πάουλο Μπέντο σκέφτεται πώς θα καλύψει το διαφαινόμενο κενό του τραυματία Κώστα Φορτούνη, με τον Γερμανό Μάρκο Μάριν να διεκδικεί και πάλι θέση ενδέκατου παίκτη.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν κομβικό το συγκεκριμένο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ αξιόλογη και σκληροτράχηλη ομάδα που πάντα τους δυσκολεύει στην έδρα της.

Μετά τη Νέα Σμύρνη ο Ολυμπιακός έχει δύο εντός έδρας προκλήσεις, με Αστάνα την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ και με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή, όπου είναι μονόδρομος η νίκη εάν θέλει να μείνει κοντά στους στόχους του και στα δύο ταμπλό (πρόκριση από τους ομίλους του Γιουρόπα και διεκδίκηση του πρωταθλήματος).

Γενικότερα πάντως μέσα στις επόμενες 30 μέρες ο Ολυμπιακός τα παίζει όλα για όλα στην έδρα του σε Ευρώπη (Αστάνα και Γιουνγκ Μπόις) και Ελλάδα (ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό).