Οταν ο Κώστας Μανωλάς κλήθηκε από την ιστοσελίδα της ομάδας του Ρόμα να αναφερθεί στους πέντε καλύτερους επιθετικούς που έχει αντιμετωπίσει, κανείς δεν φανταζόταν ότι τελευταίο στη λίστα θα έβαζε τον Λιονέλ Μέσι.

Οπως εξήγησε όμως «δεν είναι φορ περιοχής, γι’ αυτό τον άφησα τελευταίο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που με την ταχύτητά του περνάει από πάνω τους αντιπάλους, τους διαλύει σαν κορύνες του μπόουλινγκ και ξέρει πάντα τι πρέπει να κάνει στη σωστή στιγμή. Είτε να σουτάρει είτε να πασάρει σε αμαρκάριστο παίκτη, βρίσκει πάντοτε την καλύτερη λύση».

Ο έλληνας αμυντικός τοποθέτησε πρώτο στη λίστα του τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. «Τον αντιμετώπισα τη σεζόν 2013-2014 στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Παρί. Ο Ιμπρα είναι θαύμα της φύσης, πρακτικά δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις στη διάρκεια του αγώνα γιατί έχει απίστευτη φυσική κατάσταση».

Για τον Λουίς Σουάρες είπε ότι είναι άγριος και θανατηφόρος μπροστά στην εστία.  

Σύμφωνα με τον Μανωλά, ο Μπενζεμά είναι επίσης δύσκολος αντίπαλος. «Είναι ολοκληρωμένος γιατί είναι δυνατός και με καλή τεχνική κατάρτιση. Οταν συνδυάζονται αυτά τα δύο είναι δύσκολο για μας τους αμυντικούς να βρούμε απαντήσεις».

«Φαινόμενο» χαρακτήρισε ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού τον Ρονάλντο. «Διαθέτει τα πάντα – ντρίμπλες, αίσθηση του γκολ, φυσική δύναμη».